Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

«Η κουλτούρα του βιασμού δολοφονεί»

❱❱ Ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος πήρε θέση για τη νεκρή φοιτήτρια στη ΡόδοΣυγκλόνισε το πανελλήνιο, μαζί και τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο. 

Ο λόγος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του νεαρού υφυπουργού έναντι όλων αυτών που επιτίθενται στο νεκρό κορίτσι.
Ο 35χρονος Νάσος Ηλιόπουλος, με μια ανάρτησή του στα social media, παίρνει θέση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κουλτούρα του βιασμού δολοφονεί. Μπροστά στα μάτια αυτών που σχολιάζουν την κοπέλα που “προκαλεί”, τη γυναίκα που “τα θέλει”. Μπροστά στα μάτια αυτών που την αναπαράγουν καθημερινά. Μπροστά στα μάτια όλων μας».

Η άποψη του Νάσου είναι ξεκάθαρη απέναντι σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η γυναίκα που βιάζεται προκαλεί η ίδια τον βιασμό της.
Η Ελένη είπε «όχι» στις σεξουαλικές απαιτήσεις των δύο αγοριών, κι αυτό το «όχι» το πλήρωσε με τη ζωή της.

Ο υφυπουργός Εργασίας, για να τονίσει τη σκέψη του, ανέβασε και μια σχετική με το θέμα του βιασμού αφίσα από το Σπούτνικ, χαρακτηριστική της στάσης που οφείλει να έχει η κοινωνία στα ζητήματα αυτά. Είναι ωραίο όμως που μέσα στις τόσες υποχρεώσεις του στο υπουργείο, αλλά και μεταξύ των φημών -που φαίνεται ότι έχουν γερή βάση- πως θα κατέβει στη δημαρχία της Αθήνας, ο Νάσος βρίσκει χρόνο να αναλύει τις ανθρώπινες ευαισθησίες του.

Οι «προκλητικές», οι «εύκολες», «αυτές που τα ήθελαν» είναι λανθασμένες πεποιθήσεις, που δυστυχώς βρίσκονται ενσωματωμένες στο συλλογικό ασυνείδητο, κι αυτό πρέπει να αλλάξει.
Το ίδιο υποστηρίζει κι ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δωράκι από την Κίνα

karameros

❱❱«Τσάι και συμπάθεια» για τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο. Η συμπάθεια έρχεται εκ μέρους του δημάρχου της κινεζικής πόλης Ξινγιάνγκ, κυρίου Σάο, και το τσάι ήταν το δώρο που έφερε στον Καραμέρο, καθώς η Ξινγιάνγκ στη νοτιοανατολική Κίνα με πληθυσμό 6.000.000 κατοίκους θεωρείται η «μητέρα» του πράσινου τσαγιού. Ταυτόχρονα η πόλη αυτή έχει παράδοση σε διεθνείς αγώνες δρόμου και βαδίσματος. Σε μια τέτοια εκδήλωση, που θα γίνει στο Μαρούσι το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, θα πάρει μέρος κι ο Κινέζος δήμαρχος με την αποστολή του. Θα συμμετάσχουν στα δρομικά events του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας στις 16 Δεκεμβρίου 2018 με το 3ο Olympic Stadium Run στο Μαρούσι.

Τρεις κι ο… κούκος!

img 6803

❱❱Τελευταία για τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί όπου εμφανίζονται οι υπουργοί φεύγουν οι πολίτες! Οι συναντήσεις των δύο αυτών κόσμων αρχίζουν να γίνονται σπάνιες. Τα παραδείγματα πολλά, αλλά θα κρατήσουμε το προχθεσινό. Στους Αγίους Αναργύρους λοιπόν κατέβηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και μίλησε στον… κόσμο εκεί για «την ανάπτυξη και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας». Αυτό ήταν το θέμα της ομιλίας του.

Οι πολίτες όμως, που πήγαν να τον ακούσουν, ήταν μάλλον λίγοι. Κι αν σκεφθεί κανείς ότι η αίθουσα του 1ου ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων που τον φιλοξενούσε είναι αρκετά μικρή και δεν υπήρχε κανένας όρθιος πολίτης, καταλαβαίνει ότι ο υπουργός απευθυνόταν σε ελάχιστο κοινό. Πού είναι εκείνες οι καλές εποχές, που όταν πήγαινε υπουργός να μιλήσει σε γειτονιά έκλειναν για ώρες οι δρόμοι… Τώρα οι συριζαίοι για να τους μαζέψουν θα πρέπει να μοιράζουν και συσσίτιο! Να το προσέξετε αυτό, υπουργέ μου.

(!)

varoyfakis

Στις ελληνικές εκλογές θα κατέβει, διεθνείς ψήφους ψάχνει! Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει βγει στον πηγαιμό… όχι για την Ιθάκη, αλλά για την Προοδευτική Διεθνή. Αφού ανακοίνωσε λοιπόν τα σχέδιά του για τη διεθνή βερσιόν της σκέψης του, στο Βερμόντ των ΗΠΑ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα ταξίδεψε ως τη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με τον δήμαρχό της, όπερ και εγένετο. Εδώ λοιπόν τον βλέπουμε με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπίλια ντε Μπλάσιο, με τον οποίο σχεδιάζει, όπως ο ίδιος λέει, τα επόμενα βήματα της Προοδευτικής Διεθνούς για μια νέα κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική. Μάλιστα!

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...