«Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»

Για «ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις ως επανεκλεγείς πρωθυπουργός στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Σας ζήτησα να ψηφίσετε σταθερή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή σήμερα υπάρχει. Κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική βούληση, συνεπής στις δεσμεύσεις της. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σήμερα μιλήσατε εσείς και μιλήσατε δυνατά και ξεκάθαρα» δήλωσε με νόημα.

Ο κ. Καραμανλής σε όλη του τη δήλωση απευθυνόταν αποκλειστικά και μόνο στον ελληνικό λαό. «Επιλέξατε την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια» είπε.

«Δώσατε σαφή εντολή στη Ν.Δ. να συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Και συνέχισε: «Σας ζήτησα να ψηφίσετε σταθερή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή σήμερα υπάρχει. Σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι διπλή την ευθύνη. Ευθύνη να γίνουμε καλύτεροι και να αποφύγουμε λάθη, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και ακόμη πιο κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους».

Ηταν επίσης φανερή η προσπάθειά του να φανεί ενωτικός. «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, το μέλλον ανήκει σε όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς» τόνισε.

Αναφερόμενος στους πληγέντες από τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές είπε: «Αυτές οι σκέψεις συμπληρώνονται σήμερα από μια ακόμη. Μια σκέψη για τους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές. Οι δεσμεύσεις μας απέναντί τους θα εκπληρωθούν στο ακέραιο».
Νωρίτερα και αφού είχε οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα, είχε βγει στο μπαλκόνι της Ρηγίλλης αγκαλιά με τη σύζυγό του Νατάσα και χαιρετούσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Ο κ. Καραμανλής έφτασε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος λίγο μετά τις έξι το απόγευμα.

Οι πληροφορίες που είχε προτού ακόμη ξεκινήσει από το σπίτι του, στη Ραφήνα, ήταν ότι το κόμμα του προηγείται. Αυτό όμως δεν το έδειξε ούτε για μια στιγμή όση ώρα διένυε τα περίπου 30 μέτρα που τον χώριζαν από το αυτοκίνητό του μέχρι το πλατύσκαλο των γραφείων της Ν.Δ.
Αμέσως ανέβηκε στον πρώτο όροφο και μαζί με τον Λευτέρη Ζαγορίτη και τους άλλους συνεργάτες του είδε τα exit polls.

Η αγωνία του πρωθυπουργού -προς στιγμήν- ήταν αν το κόμμα του εξασφαλίζει σίγουρα την αυτοδυναμία. Οταν επιβεβαιώθηκε ότι σχηματίζει κυβέρνηση, χαλάρωσε. Συχνά-πυκνά άλλαζε κανάλι και παρακολουθούσε τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στο μικρό τελικό, απέναντι στη Λιθουανία...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ