Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θαυματουργή ένεση!

❱❱ Ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες της ασπιρίνης σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2Ινδοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια ένεση που ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες της ασπιρίνης. 

Η ασπιρίνη χρησιμοποιείται συνήθως ως παυσίπονο, ωστόσο και ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν καθημερινά δύο δισκία ασπιρίνης για να αποφύγουν τον κίνδυνο πήξης του αίματος, δεδομένου ότι η ασπιρίνη «αραιώνει» το αίμα (ελαττώνει τη γλοιότητά του), σύμφωνα με τον δρα Liv Vernstroem από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Aarhus στη Δανία. Ετσι προλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις, όπως τα εγκεφαλικά επεισόδια ή η καρδιακή προσβολή.

Οι ασθενείς αυτοί συχνά βιώνουν παρενέργειες, όπως η ναυτία, οι κοιλιακοί πόνοι και η υπνηλία, από την άμεση απελευθέρωση του φαρμάκου. Με την ανακάλυψη όμως των Ινδών ερευνητών θα μπορούν κάνοντας μία και μόνη ένεση να έχουν τα πλεονεκτήματα της θεραπευτικής αγωγής ελαχιστοποιώντας κάθε παρενέργεια.

Το παυσίπονο

Οπως διαπίστωσαν στη διάρκεια της εργαστηριακής μελέτης οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Επιστημών της Μπαγκαλόρ, η ένεση απελευθερώνει σταδιακά το παυσίπονο στη διάρκεια ενός μήνα: το 8% της δραστικής ουσίας την πρώτη εβδομάδα, το 13% τη δεύτερη εβδομάδα και το 20% έως την τέταρτη εβδομάδα.

Η ασπιρίνη συνδυάζεται με τη γλυκαντική ουσία ξυλιτόλη, μια ουσία που υπάρχει στα λαχανικά και τα φρούτα, είναι αβλαβής και δεν παρεμβαίνει στη δράση της ασπιρίνης. Ο δεσμός των δύο ουσιών διασπάται αργά με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας στο φάρμακο να απελευθερώνεται σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος. Παρά τη σταδιακή αποδέσμευσή της, η δραστική ουσία μείωσε αμέσως τη φλεγμονή που παίζει ρόλο στον πόνο. Οπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της έρευνας Kaushik Chatterjee: «Σε αντίθεση με τα χάπια που απελευθερώνουν όλο το φάρμακο ταυτόχρονα, η ένεση επιτρέπει στα μόρια της δραστικής ουσίας να κυκλοφορούν περισσότερο και να έχουν πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα».

Η ένεση μπορεί επίσης να αποδεσμεύσει τους ασθενείς από το άγχος να θυμούνται να λαμβάνουν τη θεραπεία τους καθημερινά. Οπως διευκρινίζεται ωστόσο στην «International Journal of Pharmaceutics», δεν είναι σίγουρο πότε θα είναι διαθέσιμη η ένεση.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...