Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Πολύ δύσκολα θα πάμε σε τοπικά lockdown»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην πρώτη ενημέρωση έπειτα από ενάμιση μήνα ξεκαθάρισε ότι δεν θα παρθούν ακραία μέτρα, αρκεί να αποφεύγονται  οι συναθροίσεις! Δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια τον Αύγουστο.

«Η χρήση μάσκας, η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή των συναθροίσεων είναι απαραίτητη. Όσοι δεν προσέχουν ρισκάρουν την υγεία τους και την υγεία των άλλων ανθρώπων»!

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή πρώτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, έπειτα από ενάμιση μήνα περίπου από την τελευταία ενημέρωση που ήταν με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το 76,27% των εισαγόμενων κρουσμάτων, δηλαδή τα 225 από τα 295, προέρχονται από τέσσερις βαλκανικές χώρες: 78 από Σερβία, 63 από Βουλγαρία, 61 από Ρουμανία, 21 από Αλβανία, ενώ άλλα 6 ήρθαν από τις ΗΠΑ.

Στο διάστημα 1-19 Ιουλίου, τα ελληνικά σύνορα πέρασαν συνολικά 918.032 άτομα από το εξωτερικό. Τα 620.652 ήρθαν αεροπορικώς, 48.720 ακτοπλοϊκώς και 248.660 οδικώς. Από τις αφίξεις αυτές σε τεστ υποβλήθηκαν 127.900 άτομα (13,9%).

Από τα 295 εισαγόμενα κρούσματα, τα 53 είναι τώρα ενεργά, 207 επέστρεψαν στη χώρα τους, ενώ 35 είναι μη ενεργά και παραμένουν στην Ελλάδα.

Σχετικά με τα τοπικά lockdown εκτίμησε ότι πολύ δύσκολα θα προχωρήσουμε σε τέτοιο μέτρο, εφόσον βεβαίως συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο καθένας κρατάει τη μοίρα στα χέρια του.

Όσον άφορα τα πανηγύρια εκτίμησε ότι δεν πρέπει να γίνουν τον Αύγουστο, ενώ αναφέρθηκε και στα περιστατικά συνωστισμού έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις όπως οι οπαδικές. Δεν είναι αυτές οι εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε» είπε.

Εν τω μεταξύ, χθες, εντοπίστηκαν άλλα 36 νέα κρούσματα, εκ των οποίων πέντε εισαγόμενα, ενώ κατεγράφησαν και δύο νεκροί, που ανεβάζουν τη μακάβρια λίστα.
Αναλυτικότερα: Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 17 στην Αττική, τέσσερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, από ένα στη Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Κόρινθο, Πέλλα, Σάμο, και από δύο στην Ξανθή και τη Λάρισα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 197 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.048, εκ των οποίων το 54,6% άνδρες.
Επίσης, 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Να σημειωθεί ότι στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου της Κρήτης νοσηλεύεται διασωληνωμένη μια 64χρονη με κορονοϊό, η οποία μεταφέρθηκε από τη Ρόδο.
Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και ο 44χρονος από τη Ρουμανία, ο οποίος μεταφέρθηκε από ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο.

Παράλληλα, ένα κρούσμα στη Χαλκίδα έχει αναστατώσει την περιοχή. Πρόκειται για υπάλληλο τράπεζας και ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...