Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σουπιές στιφάδο από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Το “Ολύμπια” τυλίγεται στις φλόγες

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Χρήστος Σπανός: «Ήμουν παρών στη γέννηση της κόρης μου»

Ο Χρήστος Σπανός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»...

Προσωρινό «λουκέτο» λόγω 13 κρουσμάτων στα διάσημα beach bars Nammos και Scorpios της Μυκόνου (video)

Τις συνέπειες από τα μαζικά πάρτι και την πλημμελή -έως ανύπαρκτη- συμμόρφωση στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 αρχίζουν να μετρούν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, καθώς, μετά το beach bar Alemagou στη Φτελιά, έβαλαν προσωρινά «λουκέτο» λόγω κρουσμάτων κορονοϊού ακόμη δύο διάσημοι χώροι διασκέδασης στο κοσμοπολίτικο νησί, το Nammos και ο Scorpios!

Τα δύο δημοφιλή beach bars, τα οποία διαχρονικά αποτελούν πόλους έλξης των a-list παραθεριστών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μετά τον εντοπισμό συνολικά 13 κρουσμάτων κορονοϊού (11 στο Nammos και δύο στο Scorpios) από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σε πρώτη φάση, στις επιχειρήσεις επιβλήθηκε προσωρινή αναστολή λειτουργίας ως αύριο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει τι θα γίνει την επόμενη μέρα, αφού πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό.

Συμπτώματα

Προς το παρόν, σύμφωνα με το Protothema.gr, αυτό που φαίνεται να προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι όσοι εργαζόμενοι εμφάνιζαν συμπτώματα κορονοϊού στέλνονταν απλώς στα σπίτια τους, αντί να αξιολογηθούν.

Αυτήν την εντύπωση ενισχύει η πληροφορία ότι ειδικά οι εργαζόμενοι στο εμπορικό του Nammos ήδη από την περασμένη Παρασκευή είχαν λάβει οδηγία να μην κατεβαίνουν για φαγητό στο διάσημο εστιατόριο της Ψαρούς.

Ο προβληματισμός των υγειονομικών Αρχών έχει να κάνει και με τους 100 υπαλλήλους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησαν να εργάζονται προ ημερών, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς βρίσκονται ακόμη στο νησί και πόσοι έχουν αναχωρήσει.
Οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έγιναν αιφνιδιαστικά το περασμένο Σάββατο με μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζομένους και των δύο επιχειρήσεων.

Τα κλιμάκια της ΓΓΠΠ, με επικεφαλής τον ίδιο τον γενικό γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, έλεγξαν συνολικά 70 άτομα στο Nammos και 125 άτομα στον Scorpios στην περιοχή Παράγκα, από τα οποία προέκυψαν 11 και δύο κρούσματα, αντίστοιχα.

Είχε προηγηθεί, στις αρχές Αυγούστου, το γνωστό beach bar Alemagou στη Φτελιά, οκτώ εργαζόμενοι του οποίου είχαν διαγνωστεί θετικοί στον Covid-19.

Απολύμανση

Στο μεταξύ, η εικόνα που παρουσιάζουν το Nammos και το Scorpios μετά την αναστολή λειτουργίας τους δεν θυμίζει σε τίποτα τα ένδοξα καλοκαίρια των περασμένων χρόνων. Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσίευσε το Mykonos Live TV, στην άδεια από κόσμο Ψαρού το προσωπικό του δημοφιλούς beach bar έκλεισε όλες τις ομπρέλες και τις «χρυσές» ξαπλώστρες.

Παράλληλα, ειδικά συνεργεία άρχισαν ήδη να απολυμαίνουν όλους τους χώρους των επιχειρήσεων, ενώ οι εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχουν μπει σε καραντίνα.

Ταυτόχρονα, άρχισε η εξαντλητική ιχνηλάτηση των επαφών τους, ώστε να ελεγχθούν όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...