Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Ιησούς Χριστός ο… αμαρτωλός Τεό Θεοδωρίδης

❱❱ Το κινηματογραφικό εγχείρημα με τις ευλογίες του Αγίου Όρους και τα ανατριχιαστικά γεγονότα στο μοναστήρι των Παπαροκάδων

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ιησούς Χριστός με τις ευλογίες του πνευματικού του ο Τεό Θεοδωρίδης! Το πρώην μοντέλο, που διέγραψε λαμπρή πορεία στις διεθνείς πασαρέλες πριν από χρόνια και ανέβηκε στη συνέχεια τον δικό του γολγοθά, όταν συνελήφθη (το 2009) για εμπόριο κοκαΐνης και φυλακίστηκε, ζει τώρα το δικό του «θαύμα», καθώς θα υποδυθεί τον «Βασιλιά των βασιλέων» στη συγκλονιστική ταινία του Γιάννη Στραβόλαιμου «Το δείπνο του βοσκού», κρατώντας τον πιο διάσημο ρόλο-πρόκληση στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Με μορφή βιβλική, ο ηθοποιός πλέον Θεοδωρίδης «ταίριαξε» με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Θεανθρώπου: μακριά μαλλιά, γενειάδα, γαλανά μάτια, ιδανικό βλέμμα και χαρακτηριστικά «σαν τον ήλιο όταν λάμπει με τη δύναμή του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην «Αποκάλυψη».

Είναι γεγονός ότι η φυσιογνωμία του γοητευτικού Τεό συναγωνίζεται το προφίλ του Ρόμπερτ Πάουελ στο έπος «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν. Ο πρωταγωνιστής είναι ακριβώς αυτό που οραματίστηκε ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης, η ταινία του οποίου είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, μέσα από το βιβλίο θαυμάτων αγίων το «Γεροντικό».

«Όταν αποχώρησε ο Αποστόλης Τότσικας, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό ο Τεό Θεοδωρίδης. Σε αυτήν την ταινία, λοιπόν, δεν είναι τίποτα τυχαίο. Καθοδηγούμασταν με πίστη και συγκέντρωση!» αποκάλυψε ο δημιουργός, που βρίσκεται νυχθημερόν στο μοντάζ, προσθέτοντας: «Ο Τεό, για να δεχτεί τον ρόλο, πήρε πρώτα την ευλογία και την ευχή του πνευματικού του».

Ο 43χρονος «Έλληνας Κούρος» αντικατέστησε τον Αποστόλη Τότσικα, ο οποίος είχε κάνει τα πρώτα γυρίσματα για τον ίδιο ρόλο, ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησε. Και δεν ήταν η μοναδική αντικατάσταση. Η αλλαγή στο καστ των ηθοποιών, όπως ανέφερε στην «Espresso» ο Γιάννης Στραβόλαιμος, έγινε λόγω της μετατροπής της ταινίας από μικρού σε μεγάλου μήκους και οι αντικαταστάσεις λειτούργησαν ως… ντόμινο. «Η διάρκεια της ταινίας θα φτάσει τα 100 λεπτά, οπότε μεγάλωσε το σενάριο και προστέθηκαν σκηνές στους ηθοποιούς. Όταν ανακοίνωσα λοιπόν στον Αποστόλη Τότσικα πως ο ρόλος του θα εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές, ήταν αδύνατο να είναι συνεπής. Ήδη είχε “κλείσει” γυρίσματα για μια ξένη ταινία, ενώ “έτρεχαν” και τα τηλεοπτικά γυρίσματα για τη σειρά “Έλα στη θέση μου”. Οπότε, δεν μπορούσαμε, εντελώς και μόνο από θέμα χρόνου, τη συνεργασία μας. Το ίδιο συνέβη με την Ιωάννα Παππά. Αρχικά είχε τέσσερις σκηνές, και μετά έγιναν 17, οπότε δεν γινόταν να αφήσει το νεογέννητο μωράκι της. Τη θέση της πήρε η Λυσάντρα Αναστασοπούλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

f3 Ο σκηνοθέτης Γιάννης Στραβόλαιμος με τους Κώστα Ζωγραφόπουλο και Λυσάνδρα Αναστασοπούλου
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Στραβόλαιμος (δεξιά) με τους Κώστα Ζωγραφόπουλο και Λυσάνδρα Αναστασοπούλου

Για τον Αποστόλη Τότσικα χρειάστηκε η βοήθεια των Γιώργου και Ρούλη Αλαχούζου, εξπέρ στα ειδικά εφέ και στο make up, για τη μεταμόρφωσή του, σε αντίθεση με τον Τεό Θεοδωρίδη που ήταν εμφανισιακά έτοιμος! Πρωταγωνιστής στο «The Shepherd» είναι ο Κωστής Σαββιδάκης, γνωστός από τις «Άγριες μέλισσες». Ο ηθοποιός υποδύεται τον καλοκάγαθο βοσκό που ξεκινάει έναν μακρύ δρόμο για να συναντήσει τον Θεό και το καταφέρνει. Με βάση τον ρόλο του ποιμένα εξελίσσεται ολόκληρη η πλοκή της αληθινής ιστορίας, ενώ συμμετέχουν οι Βύρων Κολάσης, Θωμάς Παλιούρας και Λευτέρης Τσάτσης.
Η ταινία έχει την έγκριση του Αγίου Όρους και η προβολή της αναμένεται τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης. Μάλιστα, θα λάβει μέρος σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ, ενώ θα διανεμηθεί και στην Αμερική.

f4 ο Τεό με τον πρωταγωνιστή της ταινίας Κωστη Σαββιδάκη
Ο Τεό με τον Κωστή Σαββιδάκη σε σκηνή από τα γυρίσματα

Το οξύμωρο είναι ότι, αν και πραγματεύεται μια αληθινή ιστορία, ένα συγκλονιστικό θαύμα, τα περίεργα εμπόδια στα γυρίσματα ήταν καθημερινά, ορισμένα δε και ανατριχιαστικά! «Δεκάδες ατυχίες! Αρρώστησε η μητέρα μου, ύστερα ο πατέρας μου, χαλούσαν τα αυτοκίνητα ξαφνικά, έτρεχαν τα λάδια από τις μηχανές» αποκάλυψε με νόημα ο Γιάννης Στραβόλαιμος και συνέχισε: «Δεν ήταν φυσιολογικά όλα αυτά. Οπότε, όταν βρεθήκαμε για γυρίσματα στο Μοναστήρι στο Τρίκορφο Φωκίδας (σ.σ.: γνωστό και ως το μοναστήρι των πρώην Παπαροκάδων), περιέγραψα στο γέροντα την κατάσταση και εκείνος ευθύς έβαλε ένα καλογεράκι να προσεύχεται στα γυρίσματα και με τη Χάρη του Θεού για πρώτη φορά έγιναν μια κι έξω!»

Από τα μπλεξίματα με τις ουσίες και τη φυλακή, στοργικός μπαμπάς με δίδυμα

Κάποτε τον αποκαλούσαν «Έλληνα θεό» και να που έφτασε η στιγμή να κληθεί κινηματογραφικά να υποδυθεί τον Θεάνθρωπο! Ο Τεό Θεοδωρίδης υπήρξε περιζήτητο μοντέλο στις διεθνείς πασαρέλες και πρωταγωνιστής στα θέατρα της Νέας Υόρκης, ωστόσο η εξάρτησή του από τις ουσίες τον οδήγησε το 2009 στη φυλακή για έξι οδυνηρά χρόνια με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Η είδηση σόκαρε το πανελλήνιο.
Στις ατελείωτες ώρες μοναξιάς του, αν και καταβεβλημένος, διάβαζε, έγραφε, συλλογιζόταν, δοκιμαζόταν, ωστόσο η πίστη του στον Θεό όλο και θέριευε. Ανέβαινε τον προσωπικό γολγοθά του μαρτυρικά, αλλά με γνώση πια, απεξαρτημένος, ταπεινός και με όνειρα.

«Η σύλληψη με βρήκε στο ζενίθ της καριέρας μου. Η αλαζονεία και η υπεροψία οδηγούν σε λάθος δρόμους και η φυλακή με βοήθησε να αποστασιοποιηθώ απ’ όλους και απ’ όλα. Ήθελα να σπουδάσω μέσα στη φυλακή και δεν με άφησαν. Υπήρξαν πολλά προβλήματα και δεν το κατάφερα» αποκάλυψε σε συνέντευξή του.

Το μυαλό του καθημερινά «έτρεχε» στον φύλακα άγγελό του, τη φωτογράφο Αγνή Μάρα, η οποία στάθηκε γενναία δίπλα του στα πολύ δύσκολα. Μετά την αποφυλάκισή του (το 2015) το μοντέλο και η φωτογράφος συγκατοίκησαν, υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης και το 2018 υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και περίσσια χαρά τα διδυμάκια τους, τον Δημήτρη και τη Νικολέτα!

f6 AGNI MARA TEO THEODORIDIS
Με τη σύντροφό του Αγνή Μάρα

«Μία συνθήκη, όπως αυτή που βίωσα εγώ, πολλοί λένε ότι θα βγεις χειρότερος, είναι όμως μια συνθήκη που, αν τη δεις μέσα από ένα πρίσμα διαφορετικό, τελικά θα σου είναι ωφέλιμη» ανέφερε σε δηλώσεις του, απαλλαγμένος από βαρίδια του παρελθόντος.

Η ζωή όμως του κρατούσε μια μεγάλη έκπληξη, έναν ρόλο θεϊκό σε μια συγκλονιστική ιστορία, στον ρόλο του καλού, του δίκαιου, του γεμάτου αγάπη και έλεος!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...