Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η όπερα της πεολειξίας!

❱❱ Το έργο αναφέρεται στη ζωή της «βρόμικης δούκισσας» του Αργκάιλ Μάργκαρετ Κάμπελ, που κατά τη διάρκεια του γάμου της είχε 88 εραστές

Δεν μας έφταναν τα παλλόμενα πέη του Βέλγου Γιαν Φαμπρ που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων πριν από τρία χρόνια τώρα θα έχουμε και την άρια της… πεολειξίας!

Και αν τότε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε τη φαεινή ιδέα να εισβάλουν επί σκηνής άντρες με αρχαιοελληνικούς χιτώνες που έμεναν ξεβράκωτοι και χόρευαν (με τα μόριά τους να πηγαίνουν πέρα δώθε) συρτάκι, σε λίγες ημέρες (και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου) θα προσγειωθεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μια παράσταση που θα σκανδαλίσει το κοινό! Πρόκεται για μια όπερα με γυμνές σκηνές και ερωτικές ακρότητες που αναμένεται να προκαλέσει σάλο!

Το προκλητικό έργο «Powder her face» δημιουργήθηκε το 1995 από τον Τόμας Άντες και βασίζεται στη σκανδαλώδη ζωή της δούκισσας Μάργκαρετ Κάμπελ του Αργκάιλ, η οποία έγινε γνωστή και με το προσωνύμιο «βρόμικη δούκισσα», καθώς το 1963 σόκαρε την κοινή γνώμη της χώρας της με τις σεξουαλικές της περιπέτειες. Η όπερα γνώρισε εξαρχής μεγάλη επιτυχία – παρότι ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός Classic FM απαγόρευσε τη ραδιοφωνική της μετάδοση λόγω των ερωτικών σκηνών που περιέχει, αλλά και της άκρως τολμηρής «blowjob aria» (άρια της πεολειξίας)! Μπορεί οι «open minded» Βρετανοί να αγκάλιασαν το έργο, όμως το πώς θα υποδεχθεί την παράσταση το ελληνικό κοινό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό! Το «Powder her face» («Πούδραρε το πρόσωπό της») έχει ως επίκεντρο ένα σεξουαλικό σκάνδαλο της δεκαετίας του ’60 που έμεινε στην Ιστορία και συντάραξε τη βρετανική κοινή γνώμη. Εξιστορεί τη λαμπερή άνοδο και την τραγική πτώση της δούκισσας Μάργκαρετ Κάμπελ του Αργκάιλ από τη δεκαετία του ’30, τότε που η ίδια υπήρξε μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο, έως τα τελευταία χρόνια της ζωής της, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Το στόρι εστιάζει κυρίως στο πολύκροτο διαζύγιό της από τον δεύτερο σύζυγό της, τον 11ο δούκα του Αργκάιλ, το 1963, την ίδια χρονιά που ξέσπασε η περίφημη υπόθεση Προφιούμο. Ο ίδιος την κατηγόρησε δημόσια ότι κατά τη διάρκεια του γάμου της είχε 88 εραστές. Η λίστα της αχόρταγης σεξουαλικά δούκισσας με τα καταγεγραμμένα ονόματα περιελάμβανε υπουργούς, μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και διάσημους καλλιτέχνες. Κατά τη διάρκεια της δίκης κατατέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία αποκαλυπτικές πολαρόιντ, ανάμεσά τους και η περιβόητη φωτογραφία «ο ακέφαλος άνδρας», όπως ονομάστηκε από τις εφημερίδες της εποχής, η οποία απεικόνιζε τη δούκισσα γυμνή να έχει ερωτικές περιπτύξεις με έναν άνδρα του οποίου το πρόσωπο ήταν κομμένο.

4 5 φ2 powder her face e1459496169795 2

Οι συντελεστές

Στην προκλητική παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, ενώ ο αρχιμουσικός Νίκος Βασιλείου θα έχει την ευθύνη της διεύθυνσης του συνόλου σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble. Τον ρόλο της δούκισσας ερμηνεύει η διακεκριμένη Αυστραλοβρετανή υψίφωνος Τζαστίν Βιάνι, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην όπερα το 2010, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Σαλώμης στην ομώνυμη όπερα του Στράους στο Δημοτικό Θέατρο της Χαϊδελβέργης. Η Βιάνι ερμήνευσε πρώτη φορά τον ρόλο της δούκισσας το 2012 σε παραγωγή της New York City Opera.

Η ακραία φωνητική γραφή του Τόμας Άντες υποστηρίζεται, στους υπόλοιπους ρόλους του έργου, από τρεις πρωταγωνιστές της ΕΛΣ, τη Χρύσα Μαλιαμάνη, τον Χρήστο Κεχρή και τον Γιάννη Γιαννίση.

Οι φωτογραφίες της παράστασης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι ενδεικτικές τού τι θα δουν τα ματάκια των θεατών, καθώς η πρωταγωνίστρια Βιάνι εμφανίζεται σε αισθησιακές πόζες με τρεις γυμνούς χορευτές που συμμετέχουν στο «Powder her face».

4 5 φ3 powder her face e1459496169795

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...