Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θλιβερή πρωτιά

❱❱ Σε έρευνα της Eurostat οι μισοί Ελληνες το 2016 είχαν χρέη σε στεγαστικά δάνεια, ενοίκια και ΔΕΚΟΚάτοχοι μιας θλιβερής πανευρωπαϊκής πρωτιάς στην καθυστέρηση πληρωμής στεγαστικών δανείων, ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ και δόσεων για αγορές προϊόντων ήταν οι Ελληνες το 2016, καθώς σχεδόν οι μισοί αδυνατούσαν να καλύψουν εμπρόθεσμα τις σχετικές υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat!

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνει ότι στην Ελλάδα το 47,9% των πολιτών καθυστερούσε την πληρωμή και ακολουθούσαν στη δεύτερη θέση οι Βούλγαροι, με σχεδόν ένα τρίτο του πληθυσμού να βρίσκεται στην ίδια δεινή θέση, και στην τρίτη οι Κύπριοι, με το ποσοστό να φτάνει το 26,6%. Λίγο χαμηλότερα βρίσκονται οι Κροάτες, με ποσοστό 26,4%.

Καθυστερήσεις

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, περίπου ένας στους δέκα πολίτες (10,4%) έχει σε καθυστέρηση στεγαστικό δάνειο, ενοίκιο, λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων ή αγορές με δόσεις.
Η κρίση τριπλασίασε το ποσοστό των Ελλήνων με χρέη για στεγαστικά δάνεια και ενοίκια: από μόλις 5,5% του πληθυσμού το 2008, εκτινάχθηκε στο 15,3% το 2016, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι μόλις 3,5%. Για οικογένειες με συντηρούμενα τέκνα ο μέσος όρος της Ε.Ε. αυξάνεται στο 4,8%, ενώ για νοικοκυριά χωρίς εξαρτώμενα τέκνα περιορίζεται στο 2,3%.

Ενδεικτικό των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των φορολογικών βαρών, της ελεύθερης πτώσης μισθών και συντάξεων και της εκτίναξης της ανεργίας είναι ότι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών με στεγαστικά δάνεια και ενοίκια σε καθυστέρηση ήταν σχεδόν το μισό από αυτό στη χώρα μας: ανήλθε στο 8,6% και κατεγράφη στην Κύπρο, που επίσης δοκιμάστηκε από Μνημόνιο. Ακολούθησαν η Ισπανία και η Γαλλία (5,2%), η Ουγγαρία (5,1%), η Φινλανδία (4,9%) και η Ιταλία (4,2%).

Αντίθετα, το ποσοστό πολιτών που δεν κάλυπταν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους για στεγαστικό δάνειο και ενοίκιο ήταν μικρότερο από 2% σε επτά κράτη-μέλη της Ε.Ε.: Εσθονία (1,8%), Γερμανία (1,6%), Ιρλανδία και Λιθουανία (1,4%), Κροατία, Πολωνία και Ρουμανία (0,9%). Ωστόσο, ίσως αυτά τα χαμηλά επίπεδα οφείλονται στο ότι η πλειοψηφία είχε αποπληρώσει το δάνειό της ή δεν πλήρωνε ενοίκιο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...