Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο αμετανόητος Γιάνης Βαρουφάκης, που έσπασε την καραντίνα, ζητάει και τα ρέστα

«Φωτιά» άναψαν στο πολιτικό σκηνικό οι αποκαλύψεις της «Espresso» του Σαββατοκύριακου για τον απείθαρχο Γιάνη Βαρουφάκη, που εν μέσω πανδημίας πήρε το πλοίο για να μεταβεί στη βίλα της συζύγου του στην Αίγινα, αγνοώντας επιδεικτικά τα μέτρα της καραντίνας, αλλά και τους λιμενικούς που επιχείρησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού, η προκλητική στάση του αρχηγού του ΜέΡΑ25 έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ σε βάρος του έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία τόσο αναφορικά με την άρνηση του έλεγχου όσο και για το αν πληροί τις προϋποθέσεις που δικαιολογούν το επίμαχο ταξίδι.

Ο ίδιος πάντως, αντί… συγγνώμης για την πρωτοφανή ανευθυνότητα που επέδειξε, επιχείρησε -ανεπιτυχώς- να αντικρούσει τα πραγματικά περιστατικά υποστηρίζοντας αρχικά ότι μένει στην Αίγινα (!), ενώ επικαλέστηκε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξαιρεί τους βουλευτές από τα μέτρα της καραντίνας για την άσκηση των καθηκόντων τους.

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα, ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!» ήταν το πρώτο τιτίβισμα του εγωκεντρικού πολιτικού, στο προφανώς ταραγμένο μυαλό του οποίου οι αποκαλύψεις για την απόδραση στην Αίγινα ήταν… αντίποινα για την κριτική που άσκησε στις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις!

Βέβαια, στη συνέχεια, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αλαζονική στάση του, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως η βίλα της Αίγινας δεν είναι η μόνιμη κατοικία αλλά το εξοχικό της οικογένειάς του!

«Με τη Δανάη ζούμε στην Αίγινα πάνω από το μισό μέρος του χρόνου» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ισχυριζόμενος πως βρισκόταν ήδη στο νησί πολύ καιρό προτού εφαρμοστούν τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

«Δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Αίγινας αλλά ήρθα στην Αίγινα -ζούσα και ήμουν κλεισμένος στο σπίτι μου- πολύ πριν από την απαγόρευση. Δεν έσπασα την απαγόρευση, εδώ ήμουν» είπε στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί, επιμένοντας μάλιστα πως δεν έκανε τίποτα μεμπτό!

Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με τη… βαρουφάκεια λογική(!), μπορεί να πηγαινοέρχεται ανενόχλητος από το εξοχικό της Αίγινας στο Κοινοβούλιο επικαλούμενος του βουλευτικό «πάσο» του! Με το σκεπτικό του Βαρουφάκη, δηλαδή, οι βουλευτές μπορούν να διαμένουν στις εξοχικές τους κατοικίες, στα πατρικά των συζύγων τους (ή οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους) και, σαν να μην τρέχει τίποτα, να έρχονται με αεροπλάνα και… βαπόρια στην Αθήνα, όποτε προκύπτει λόγος παρουσίας τους στη Βουλή.

Να λιάζονται ανέμελοι, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, και να είναι κυριολεκτικά ή μεταφορικά στον δικό τους κόσμο. Λες και τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι κορόιδα που δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους λόγω των μέτρων και βλέπουν από… φωτογραφίες τα εξοχικά τους. Μέσα στον κακό χαμό των αποκαλύψεων, σφοδρή κριτική για τον… κατάπλου Βαρουφάκη στο νησί του Αργοσαρωνικού άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας αφενός πως ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 δεν δίνει -ως οφείλει- το καλό παράδειγμα στους πολίτες και αφετέρου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του λιμενικού. Σε δηλώσεις του και ο Άδωνις Γεωργιάδης επέκρινε έντονα τη στάση Βαρουφάκη και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη και να επιστρέψει στην Αθήνα.

«Να βλέπουμε έναν αρχηγό κόμματος κι έναν πρώην υπουργό να λέει “εμένα δεν με νοιάζει τι λέει το κράτος, πάω στην Αίγινα να κάνω διακοπές για τη Μεγάλη Εβδομάδα” είναι παντελώς απαράδεκτο κι είναι απαράδεκτο σήμα προς την ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε πως «ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να αποδείξει ότι η εξοχική του κατοικία στην Αίγινα είναι ο τόπος μονίμου κατοικίας του» και επιβεβαίωσε την άρνηση του απείθαρχου πολιτικού να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των λιμενικών Αρχών.

«Αρνήθηκε να δείξει τα σχετικά έγγραφα στα αρμόδια όργανα του Λιμενικού και βεβαίως σχηματίστηκε δικογραφία τόσο για άρνηση έλεγχου όσο και για απόδειξη ή μη ότι διαθέτει μόνιμη κατοικία στο νησί».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...