Η προγεννητική επιλογή φύλου με προτίμηση στα αγόρια οδηγεί σε μείωση των γυναικών παγκοσμίως

«Βρέχει άντρες»

Τον τίτλο του διάσημου τραγουδιού «It’s Raining Men» («Βρέχει άντρες») θα μπορούσε να πει κανείς για να συνοψίσει τα συμπεράσματα νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMJ Global Health».

Αυτό, διότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τις επόμενες δεκαετίες ο ανδρικός πληθυσμός θα ξεπεράσει τον γυναικείο, λόγω της νοοτροπίας στην οποία κυριαρχεί η προτίμηση για αγόρια και η προγεννητική επιλογή φύλου από τους γονείς.

Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Fengqing Chao, του National University of Singapore (NUS), ήταν έντονο ήδη από τη δεκαετία του 1970, από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα, ως τη Νότια και Ανατολική Ασία. Από τα στοιχεία 204 χωρών διαπιστώθηκε ότι από το 1970 ως το 2017 γεννήθηκαν 45.000.000 λιγότερα κορίτσια σε σύγκριση με τα αγόρια.

Η πρόβλεψη των ερευνητών, την οποία χαρακτήρισαν «συντηρητική», είναι ότι ως το 2030 θα υπάρχουν 4.700.000 λιγότερες νέες γεννήσεις κοριτσιών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τις επόμενες δεκαετίες θα γεννιούνται πολύ περισσότερα αγόρια κι έτσι σε παγκόσμιο επίπεδο ο πληθυσμός των αντρών θα ξεπεράσει κατά πολύ τον γυναικείο.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι «το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα βρεθεί σε μακροχρόνια σεξουαλική ανισορροπία», που με απλά λόγια σημαίνει ότι οι άντρες δεν θα βρίσκουν γυναίκες για να κάνουν σχέση, με κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, όπως «αντικοινωνική συμπεριφορά, βία και κοινωνική αστάθεια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ