Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Πασαρέλα η Βουλή για τη Σακελλαροπούλου

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώτη φορά που η στήλη θα εντρυφήσει στο προεδρικό styling. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε χθες στο γραφείο της στο ΣτΕ τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τους αντιπροέδρους, που της ανακοίνωσαν την εκλογή της στο ανώτατο αξίωμα. Φυσικά ήταν έτοιμη από μέρες φροντίζοντας εκτός όλων των άλλων και την εικόνα της.

Από την Βιβιάνα Μπενέκου

Έκοψε πιο κοντό καρέ τα μαλλιά της, στα οποία πρόσθεσε και αρκετές ελαφρώς καστανοκόκκινες ανταύγειες, άκρως κολακευτικές για το πρόσωπό της. Φορούσε σακάκι μπλε σατέν με μικρούς ρόμβους σε απόχρωση μπορντό-λευκό, που έδιναν έναν πιο μοντέρνο τόνο στο ντύσιμό της. Συνδύασε μπλε παντελόνι και μπορντό παπούτσι με μπαρέτα. Συντηρητική δηλαδή, με κάποιους μοντέρνους τόνους.

«Άρωμα γυναίκας» όμως χθες και στη Βουλή με αφορμή την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Οι βουλευτίνες αισθάνονταν ξεχωριστά για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, και την ωραία αυτή αίσθησή τους την επικροτούσαν και οι άντρες συνάδελφοί τους.

Άψογο χτένισμα

Οι βουλευτίνες όλων των παρατάξεων λοιπόν είχαν την τιμητική τους, ντύθηκαν και χτενίστηκαν άψογα για την… υποδοχή της νέας κυρίας και η αίθουσα της Ολομέλειας θύμιζε… πασαρέλα. Καρό φόρεμα φορούσε η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, πουά η Νόνη Δούνια, κόκκινο κοστούμι η Έλενα Ράπτη και η Μίκα Ιατρίδη, μαύρο η Στέλλα Μπίζιου, μπλε η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Νάντια Γιαννακοπούλου, λευκό εξαντρίκ μπούστο η Κατερίνα Νοτοπούλου, λευκό ταγέρ η Άννα Μάνη και πολλά πολλά άλλα. Δεν είναι και λίγο η ηγεσία της χώρας να είναι γυναικεία υπόθεση.

Φ4 3
Με λευκό εξαντρίκ μπούστο η Κατερίνα Νοτοπούλου

φ1 9
Έλενα Ράπτη

Η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, λοιπόν, η οποία ενέπνευσε και τις γυναίκες της Βουλής, εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κι έλαβε τις 261 ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 294 βουλευτές. Τριάντα τρεις ψήφισαν «Παρών», ενώ έξι βουλευτές απουσίασαν. Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορκιστεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

μονογιού
Κατερίνα Μονογυιού

Φ2 10
Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο «τυχερός» Ζέρβας

ζερβας IMG 9739

Μια ιστορική στιγμή, καθώς δύο Πρόεδροι, ένας νυν και ένας απερχόμενος, συναντήθηκαν μαζί, κατέγραψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Λίγες μέρες πριν σε εκδήλωση που έγινε στην πόλη του ο ίδιος κάθισε ανάμεσα στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Χθες λοιπόν θέλησε να ευχηθεί στη νέα Πρόεδρο θυμίζοντας αυτό το ενσταντανέ, με τους δύο πρώτους πολίτες της χώρας που βρέθηκαν κοντά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Γραμματέας Ραλλία

ραλία χρηστίδου

Γυναίκα και η γραμματέας της Βουλής, στη χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, περήφανη αλλά και χαρούμενη που έζησε αυτή την ιστορική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, απαθανάτισε τον εαυτό της στο προεδρείο. Ηταν γραμματέας και μέτρησε τις ψήφους.

«Η ευρύτατη αποδοχή που είχε η υποψηφιότητά της είναι ακόμη ένα θετικό στοιχείο στην αρχή της καριέρας της πρώτης γυναίκας στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας, και η συμβολική αξία μιας τέτοιας εκλογής είναι σαφώς σημαντική» δήλωσε η Ραλλία Χρηστίδου για την εκλογή της νέας Προέδρου.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...