Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Προβλέψεις με βάση τον ωροσκόπο σας – Η ώρα της αλήθειας

Η Βάσια Μαυράκη έκανε προβλέψεις το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με βάση τον ωροσκόπο σας. Σύνοδος Κρόνου Ποσειδώνα στον Κριό, η ώρα της αλήθειας.

«Η Ελένη Μενεγάκη θα επιστρέψει τηλεοπτικά τον Σεπτέμβριο, όχι σε καθημερινό πρόγραμμα»

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην τηλεόραση αλλά όχι σε καθημερινή εκπομπή.

Ήβη Αδάμου: Από την Αίγυπτο σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη

Η Ήβη Αδάμου συνεχίζει ασταμάτητα τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας δύο ακόμη επιτυχημένα live εκτός συνόρων, αυτή τη φορά σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη.

Μαύρη χήρα» στο σκαμνί!

Η Θεοδότα Αϊβάζη, γνωστή στο πανελλήνιο ως «μαύρη χήρα...

Ο φόβος της αλλαγής

Η ανανέωση και η αλλαγή είτε είναι εσωτερική ανάγκη είτε εξωτερική αναγκαιότητα μοιάζει να είναι μια απόφαση οριστική. Είναι η στιγμή που νιώθουμε το χαλί να τραβιέται κάτω από τα πόδια μας και να στριφογυρίζουμε στο κενό πριν από την πτώση. Η ανησυχία και ο φόβος μάς χαμογελούν!

Η κλινική ψυχολόγος δρ Κόρτνεϊ Γουόρεν στο πρόσφατο βιβλίο της «Lies We Tell Ourselves: The Psychology of Self-Deception» υποστηρίζει ότι «ως άνθρωποι μισούμε την αλλαγή. Προτιμάμε να μείνουμε στα ίδια, σε κάτι που έχουμε συνηθίσει, ακόμη κι όταν έχουμε καταλάβει πολύ καλά ότι αυτό μάς κρατάει μακριά από τη χαρά και την ευτυχία. Τις περισσότερες φορές λέμε στον εαυτό μας ψέματα, ώστε να ρίξουμε την ευθύνη για την ακινητοποίησή μας στις συνθήκες γύρω μας. Είναι πιο εύκολο να εστιάζουμε στο τι κερδίζουμε παραμένοντας στην κατάσταση που δεν μας αρέσει. Κι όλα αυτά, επειδή φοβόμαστε το άγνωστο, αυτό που θα ανοιχτεί μπροστά μας μόλις τολμήσουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα».

Η διαδικασία της αλλαγής δεν ακολουθεί κάποιους κανόνες. Πρόκειται για μια πορεία με σημαντικά διλήμματα. Τα συναισθήματα είναι πολλά, και συχνά αντικρούονται μεταξύ τους. Μπροστά στο άγνωστο μας πιάνει φόβος, άγχος, θλίψη, θυμός, απελπισία, αίσθημα ανικανότητας, δισταγμός και αμφιβολία. Αμφισβητούμε την απόφασή μας κι εμάς. Από την άλλη, όταν επιλέγουμε την αλλαγή, νιώθουμε χαρά και ενθουσιασμό. Τα συναισθήματα ταυτόχρονα είναι ανάμεικτα, ενδεχομένως να καταλήξουν σε αναβολή των πλάνων και σε σύγχυση.

Κάθε αλλαγή είναι μια ολόκληρη διεργασία. Στόχος είναι να την περάσουμε με τον πιο υγιή τρόπο, με θετική σκέψη, αφοσίωση και πίστη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα και αντιδράσεις. Η αλλαγή, όμως, θα ατενίζει στον ορίζοντα με επιτυχία, παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Γκρίνια

Ο,τι και να γίνει, είναι θέμα δικής μας απόφασης, είτε προχωρήσουμε είτε επιστρέψουμε στα παλιά και γνωστά. Όποιο δρόμο και να ακολουθήσουμε, η θέση και η στάση αυτή καθορίζουν το πώς θα αντιμετωπίσουμε όλες τις πιθανές καταστάσεις που θα προκύψουν.

Ποιος ο λόγος να γκρινιάζουμε αν δεν αλλάξουμε αυτό που μας ενοχλεί; Βοηθάει να διαλέξουμε να είμαστε δίπλα σε δραστήριους ανθρώπους, που θα μας εμπνέουν ώστε να κινητοποιηθούμε άμεσα! Επίσης, μπορούμε να διαβάσουμε βιβλία και να δούμε ταινίες που θα μας ενεργοποιήσουν θετικά.

Εκείνες οι στιγμές που ταυτιζόμαστε μαζί τους, που αφηνόμαστε να μας συνεπάρει ένα βιβλίο ή μια ταινία, είναι ικανές να μας οπλίσουν με αισιοδοξία και δύναμη για να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να γυρίσουμε σελίδα. Επειδή, όμως, η αλλαγή δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους περισσότερους, επιχειρούμε αρχικά μικρές αλλαγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...