Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ιωάννα Μαλέσκου για Δημήτρη Παπανώτα: «Ας έχουμε ένα μέτρο εμείς στην τηλεόραση»

Η Ιωάννα Μαλέσκου, με αφορμή τις δηλώσεις του Δημήτρη...

Βαλάντης για Γιώργο Λάγιο: «Πήγε να αρπάξει την ευκαιρία, να πάρει ένα κομμάτι της δημοσιότητας»

Η εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» φιλοξένησε τον Βαλάντη και...

Η Νανά Βενέτη αποκαλύπτει τον λόγο που αποχώρησε από τον τηλεοπτικό και θεατρικό χώρο

Η Νανά Βενέτη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Love it» το...

Σταύρος Σβήγκος: «Έχουν ειπωθεί πράγματα που με ενόχλησαν. Με έβγαλαν χρήστη ουσιών»

Ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» για...

Η παγκόσμια καινοτομία με καλλυντικά που δρουν ανάλογα το κλίμα έχει την υπογραφή της Αγγελικής Σωτήρη

Πρωτοπορίες και παγκόσμια αναγνώριση κάνουν την χώρα μας περήφανη για τη νέα γενιά επιστημόνων που έχει ως στόχο να προσφέρει καινοτόμες ιδέες και λύσεις στην καθημερινή μας ζωή. Λαμπρό παράδειγμα η χημικός Αγγελική Σωτήρη, η οποία εμπνεύστηκε την EMC Skincare, μια σειρά από φυτικά καλλυντικά τα οποία δρουν ανάλογα με το κλίμα. Με καταχωρημένη πατέντα που ταξιδεύει σε χώρες όπως η Αμερική και η Αυστραλία, η Αγγελική Σωτήρη μιλά στην Espresso για την επαναστατική εφεύρεση της, στον χώρο της κοσμετολογίας.

  • Συνέντευξη στην Πωλίνα Χρήστου

Μετά τις σπουδές σου στο Χημικό, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο των καλλυντικών; Tι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με την κοσμετολογία;

Ως γυναίκα δίνω μεγάλη σημασία στην περιποίηση του δέρματος μας. Επομένως η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε έχει καταλυτικό ρόλο. Και σε αυτό εντάσσω και το κατά πόσο αυτά τα προϊόντα είναι φυσικά. Επειδή λοιπόν δε με κάλυπτε κάτι στο εμπόριο αποφάσισα, εφαρμόζοντας τις γνώσεις μου σε Χημεία και Κοσμετολογία, να το δημιουργήσω. Έτσι γεννήθηκε η EMC clima skincare με 100% φυσικά και αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης βελτιστοποιημένα για το κλίμα στο οποίο αναπνέει το κάθε δέρμα.

83181187 10218030460607795 1744882110981734400 n

Κατάφερες σε νεαρή ηλικία, να κατοχυρώσεις μια παγκόσμια πατέντα και να συστήσεις στο κοινό, προϊόντα που δρουν ανάλογα με το κλίμα στο οποίο βρίσκονται. Εξήγησε μας τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Η σειρά EMC είναι η μοναδική στον κόσμο που λαμβάνει υπόψιν της ότι το δέρμα αντιδράει τελείως διαφορετικά σε κάθε κλίμα και ότι η γενικότερη υγεία του δέρματος επηρεάζεται άμεσα από τις κλιματικές συνθήκες: αυτό συμβαίνει λόγω των αντιδράσεων με την ατμόσφαιρα και με οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτήν. Η EMC διαθέτει ένα μηχανισμό που δίνει στο δέρμα ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να είναι υγιές και φωτεινό.

Τι σημαίνουν τα αρχικά EMC;

Η EMC πήρε το όνομα της από τον τύπο του Albert Einstein, E=mc2 ,για την ενέργεια του φωτός, καθώς περιγράφει απόλυτα αυτό που παρέχει η σειρά μας: φωτεινότητα και λάμψη.

Ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα προϊόντα σου και ποια είναι τα βασικά συστατικά;

Τα προϊόντα της EMC απευθύνονται σε μεγάλη ηλικιακή γκάμα. Διαθέτουμε και αντιρυτιδική σειρά και αντίστοιχη νεανική σειρά, ενώ έχουμε δημιουργήσει παράλληλα και μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για την περιποίηση της επιδερμίδας του σώματος, η οποία απευθύνεται σε όλους.

Όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στα φυσικά προϊόντα περιποίησης και δείχνει να τα εμπιστεύεται. Ωστόσο υπάρχει ακόμα η αντίληψη ότι μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά. Ποια είναι η άποψη σου και πώς θα τους απαντούσες;

Η αντίληψη αυτή υπάρχει διότι τώρα ανακαλύπτουμε τη δύναμη των φυσικών προϊόντων που πολλές φορές είναι ανώτερη των συνθετικών. Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι καθετί φυσικό είναι από μόνο του αποτελεσματικό ή ασφαλές. Χρειάζεται επιστημονική γνώση ώστε τα συστατικά να συνδυάζονται σωστά, με σωστές αναλογίες για να είναι και αποτελεσματικά αλλά και ασφαλή. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε αν τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα και κατόπιν να τα εμπιστευόμαστε.

image0 2

Σε ποιες ηλικίες προτείνεται να ξεκινήσει η χρήση αντιρυτιδικών προϊόντων;

Για μέγιστη απόδοση τα αντιρυτιδικά προϊόντα καλό είναι να τα ξεκινάμε από την ηλικία των 26 περίπου, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός μας αλλά και των κλιματικών συνθηκών στο μέρος όπου ζούμε.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο προϊόν που μου έκανε εντύπωση είναι το κερί bodybutter. Εξήγησε μας ποια είναι η σύνθεση και η χρήση του.

ΤοScented Body Butter candle δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του home spa, δηλαδή του spa στο σπίτι μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματικό κερί χώρου και να δημιουργήσει μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα τόσο στο σπίτι όσο και στο χώρο εργασίας μας. Επίσης με το κουτάλι μπορούμε πάρουμε το λάδι που δημιουργείται και να χρησιμοποιήσουμε στο σώμα μας, ή να το χρησιμοποιήσουμε ως κρέμα σώματος σε στερεή μορφή. Είναι 100% φυσικό προϊόν με μείγμα λαδιών και βουτύρων υψηλής ποιότητας.

The Med Scented Body Butter Candle 2

Πώς δέχτηκε η ελληνική αγορά την παγκόσμια καινοτομία σου;

Στην Ελλάδα εκτιμούμε την επιστημονική γνώση, την καινοτομία αλλά και το value for money και επειδή η EMC συνδυάζει και τα 3, πιστεύουμε ότι γι’ αυτόν τον λόγο η EMC γίνεται γρήγορα γνωστή στη χώρα. Σε ό,τι αφορά το value for money, ήταν κι αυτό πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλαμε και φτιάξαμε την απόλυτη υφή: πλούσια, 100% απορροφήσιμη που κρατάει για μεγάλο διάστημα. Αυτό είναι από τα βασικά στοιχεία που αρέσει πολύ στις γυναίκες που την έχουν χρησιμοποιήσει.

Στο eshop σου, εκτός από το Μεσογειακό κλίμα, βλέπουμε κατηγορίες με Ερημικό, Ωκεάνιο, Ηπειρωτικό και Τροπικό. Ποιες χώρες ανταποκρίνονται και επιλέγουν τα προϊόντα σου;

Έχουμε αγοραστικό κοινό σε περιοχές την Αμερικής, της Ιορδανίας και κυρίως της Αυστραλίας. Στην Αυστραλία μάλιστα συζητάμε την είσοδό μας σε φυσικό κατάστημα στην Αδελαΐδα, η οποία είναι πόλη με Μεσογειακό κλίμα!

THE MED Bride Box close

Ποιο είναι το όραμά σου και τι θα συμβούλευες τους νέους που θέλουν να υλοποιήσουν επιχειρηματικά καινοτόμες ιδέες;

Το όραμα της EMC είναι να δημιουργήσει και για τα πέντε κλίματα την αντίστοιχη σειρά περιποίησης τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Η συμβουλή μου είναι να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και να υλοποιούν τις επιχειρηματικές καινοτόμες ιδέες που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Τι ετοιμάζει η EMC ως επόμενο βήμα;

Τα καινούρια προϊόντα της EMC που θα είναι έτοιμα αυτό το μήνα θα είναι αντιηλιακά προσώπου και σώματος και ειδικό λάδι για τους άνδρες που διατηρούν μούσι.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κάηκε» η Βενετία για τα βαπτίσια Κούστα με guest τη Βίσση

Η βάπτιση της δευτερότοκης κόρης του Γιάννη και της...

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Νίκος Κατέλης

Ο Νίκος Κατέλης είχε γίνει γνωστός μέσα από την...

Η Μαριάννα Τουμασάτου αποκάλυψε με ποιον παρουσιαστή υπήρξε ζευγάρι

Η Μαριάννα Τουμασάτου αποκάλυψε με ποιον παρουσιαστή υπήρξε ζευγάρι...

Τρανς σε νηπιαγωγείο διάβασαν παραμύθια με φόντο τη ΛΟΑΤΚΙ

Συζητήσεις και πολλές διαφωνίες προκαλεί η τολμηρή απόφαση με...

Απόβαση κοσμικών στη Βενετία για τη βάπτιση της κόρης του ζεύγους Κούστα

Η βάπτιση της δευτερότοκης κόρης του Γιάννη και της...

Ο Μπραντ Πιτ «έσφαξε με βαμβάκι» τη Τζολί – Δείτε τι αποκάλυψε ο Χολιγουντιανός σταρ

Σε μια συνέντευξη από καρδιάς, στην οποία εμφανίστηκε πιο...

Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Το δημόσιο μήνυμα αγάπης στον πατέρα της, Γιάννη

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου έγραψε δημόσια ένα τρυφερό μήνυμα για...