ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Αλέξης Χαρίστης

❱❱ Στο παρά πέντε των εκλογών θυμήθηκε η κυβέρνηση ότι υπάρχει και μεσαία τάξη σε αυτή τη χώρα, ότι υπάρχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που…… έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση και ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξουν μέτρα που θα δώσουν ανάσα σε αυτό το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και πολύ σημαντικό τομέα της οικονομίας.

Τα μέτρα ελάφρυνσης που προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και την ενίσχυση της ανάπτυξης είναι μια κραυγαλέα επίδειξη των αλησμόνητων προεκλογικών «θα» των προηγούμενων δεκαετιών.

«Η συσσωρευμένη πίεση της πολυετούς κρίσης και της λιτότητας ήταν μεγάλη, ιδίως για τα μεσοστρώματα. Μετά από τέσσερα χρόνια πολιτικής σταθερότητας που δημιούργησε η κυβέρνησή μας, η πίεση αυτή εκφράστηκε στις κάλπες των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών εκλογών» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, που θέλει να μας δείξει ότι θυμήθηκε τα βάσανα της μεσαίας τάξης…

Αυτές οι εξαγγελίες όμως που ήρθαν μετά το «ράπισμα» των ευρωεκλογών είναι απίθανο να πείσουν τη μεσαία τάξη ότι λίγο πριν από τις βουλευτικές κάλπες ήρθε η ώρα να ανακουφιστεί. Το πιθανότερο είναι να θεωρηθούν «άγριο» δούλεμα, με απώτερο στόχο να αποφευχθεί μια νέα συντριβή στις επερχόμενες εκλογές.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, ό,τι δεν έγινε προς όφελος της μεσαίας τάξης τα προηγούμενα χρόνια θα προλάβει να το κάνει η κυβέρνηση τις επόμενες πέντε εβδομάδες και έχει την ψευδαίσθηση ότι όλοι θα τρέξουν στις κάλπες για να επιβραβεύσουν αυτή την ετεροχρονισμένη ευαισθησία…

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ