Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Πόλεμος» ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για τις έξι διαρροές βουλευτών υπέρ του Παπαγγελόπουλου στην παραπομπή του για την υπόθεση Novartis

Σοβαρά πολιτικά απόνερα άφησε η ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis και την παραπομπή Παπαγγελόπουλου, καθώς οι έξι διαρροές από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας επισημοποιούν ένα σοβαρό ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., μόλις τρεις μήνες μετά την ανάδειξή της στην κυβέρνηση.

Το θέμα αυτό έφερε και αλληλοκαρφώματα μεταξύ Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ., με το ένα κόμμα να δείχνει τους βουλευτές του άλλου για τις διαρροές.

Η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε να απαντήσει με επίσημες ανακοινώσεις στα αρχικά σχόλια κυβερνητικών στελεχών ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ήταν «μπετόν», κάτι που διαψεύδεται από τις έμμεσες παραδοχές κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που δείχνουν σε δηλώσεις τους ότι οι έξι διαρροές υπέρ του κ. Παπαγγελόπουλου και κατά της επίσημης γραμμής της κυβέρνησης προέρχονται από «γαλάζιους» βουλευτές.

Η αρχική προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να στρέψει τα βλέμματα όλων προς την κατεύθυνση του ΚΙΝ.ΑΛ. για τους έξι «απείθαρχους» προκάλεσε την οργή του ΚΙΝ.ΑΛ. Μάλιστα, τα πράγματα εκτραχύνθηκαν όταν από το…. γαλάζιο στρατόπεδο διακινήθηκαν και ονόματα βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ., όπως του Γιώργου Καμίνη και του Γιώργου Κατρίνη, προφανώς επειδή χειροκρότησαν ειρωνικά την αποστροφή του κ. Παπαγγελόπουλου από το βήμα της Βουλής για τα… σεξουαλικά προσόντα του «Ρασπούτιν». Στα ονόματα που διακινούνταν για τους βουλευτές που «έσπασαν» τη γραμμή ήταν και του Γιώργου Παπανδρέου.

«Στο τέλος κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ειρωνικά η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωση τους «στενούς δεσμούς του (σ.σ.: του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου) με την καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ.». «Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους έξι πιο πρόθυμους, γιατί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι» επισήμανε το ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαψεύδοντας τα σενάρια που τον έφεραν να σπάσει την κομματική γραμμή, ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι ψήφισε «σύσσωμη» η Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. και αναφέρθηκε στους δεσμούς του κ. Παπαγγελόπουλου με τη Ν.Δ.: «Ο ίδιος, άλλωστε, αναφέρθηκε εκτενώς χθες σε εξυπηρετήσεις που έχει κάνει κατά κόρον στο παρελθόν που φθάνουν μέχρι την υπόθεση της Mayo», ενώ κατέληξε: «Εκτός από τον Ρασπούτιν, έχουμε και επίδοξους γαλάζιους Μινχάουζεν στην υπόθεση της Novartis»!

Το σκηνικό αυτό αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τρολάροντας ουσιαστικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. για τη Novartis, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για «αργοπορημένη προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη φυγομαχία και το συνολικό κυβερνητικό φιάσκο που δεν πείθει κανέναν. Από ό,τι φαίνεται, ούτε καν τους ίδιους τους βουλευτές του, που του γύρισαν την πλάτη για τη σύσταση της προανακριτικής παρωδίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...