Μιχαηλίδου με γαρίδες και 150 € το… κεφάλι

Με γαρίδες Κοιλάδας, rib eye, κρασιά Σαντορίνης και Βουργουνδίας, αλλά και με 150 ευρώ το… κεφάλι, «σύγχρονοι δειπνοσοφιστές» θα καθίσουν στις 7 Νοεμβρίου το βραδάκι να ακούσουν τη Δόμνα Μιχαηλίδου να μιλά για πολιτική. Και ποιοι είναι όλοι αυτοί που πληρώνουν τόσο ακριβά τις «πριβέ πληροφορίες τους»;

Από την Βίβιαν Μπενέκου

Οι ανήκοντες στο κλαμπ Ούτιλε Ντούλτσι (Club Utile Dulci), στα λατινικά «το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Αυτό θα κάνουν λοιπόν επιχειρηματίες, στελέχη εταιριών, ελεύθεροι επαγγελματίες και πολιτικοί, ανταποκρινόμενοι σε ένα νέο είδος συγκεντρώσεων made in USA, όπου με σεβαστό τίμημα (συνταξιούχοι και άνεργοι με 150 ευρώ περνούν τρώγoντας… φασόλια και… λαδερά δύο ολόκληρες εβδομάδες) φιλοσοφούν τρώγοντας!

Το ραντεβού δειπνοσοφιστών, όπως αυτοαποκαλούνται, γίνεται με βασική ομιλήτρια την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και συνομιλητές της τον Γιώργο Προβόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ και πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, και τον Χρήστο Ζερεφό, ακαδημαϊκό.

Η βραδιά

Οι συνδαιτυμόνες αυτής της «ιδιότυπης κλειστής κάστας» (και πώς να είναι ανοιχτή με τέτοιο κόστος;) δεν τρώνε και πίνουν απλά.

Για τη βραδιά τους έχει κληθεί ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, στο ρεστοράν του οποίου μάλιστα θα γίνει η σύναξη. Στο Varoulko Seaside, στο Μικρολίμανο, o άλλοτε κριτής του «Master chef» θα μαγειρέψει για τα μέλη του κλαμπ γαρίδες Κοιλάδας λουσμένες με κρέμα αβοκάντο, τόνο και rib eye!

Για το κρασί των εκλεκτών καλεσμένων θα φροντίσει ειδικός master of wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, με κρασιά του οινοποιού Απόστολου Μουντρίχα και του Κτήματος Αβαντίς.

Με λίγα λόγια, μια λουκούλεια βραδιά με… λουκούλειες απόψεις πολιτικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές θα εξελιχθεί πλάι στη θάλασσα.

Το Club Utile Dulci, τα μέλη του οποίου συνδέονται με την κοινή τους αγάπη για το κρασί και το φαγητό, είναι μια νέα μόδα για λίγους και ισχυρούς, που ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια και ήδη έχει κάνει μερικές τέτοιες συναντήσεις στις οποίες έχουν παραβρεθεί εκτός από τη Δόμνα Μιχαηλίδου ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Στέφανος Μάνος, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και προσφάτως η βουλευτής της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Πρόκειται για την άφιξη και στην Ελλάδα του concept «business, food and wine», στο πλαίσιο ενός club μελών, κάτι αρκετά διαδεδομένου στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Τα μέλη του συναντώνται περίπου οκτώ φορές τον χρόνο, σε μια βραδιά κατά την οποία συζητούνται θέματα που αφορούν τον κόσμο τού επιχειρείν αλλά και γενικότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου, δοκιμάζονται υψηλής ποιότητας κρασιά, και ακολουθεί γαστρονομικό δείπνο με την επιμέλεια ενός διακεκριμένου και διαφορετικού κάθε φορά chef, σε διαφορετικό ρεστοράν.

Η «λέσχη των εκλεκτών» αυτή τη φορά λοιπόν υποδέχεται τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα μιλήσει κι ύστερα θα κληθεί να απαντήσει στις απορίες των συνδαιτυμόνων. Μάλιστα ο ιθύνων νους αυτών των πριβέ συγκεντρώσεων για λίγους και εκλεκτούς, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, πρώην στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας, στο σάιτ του κλαμπ σκιαγραφεί και τη φιλοσοφία αυτής της ιδιότυπης λέσχης: «Η φιλοδοξία μου είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο ανθρώπων, το οποίο ενδιαφέρεται για την ευζωία, το καλό κρασί και τη γαστρονομία, όπως επίσης για το business networking αλλά και για πνευματικές αναζητήσεις, σε ένα ιδιότυπο ατελιέ γεύσεων, αισθήσεων και διανοητικής άσκησης. Κάτι, ίσως, σαν ένα αρχαιοελληνικό συμπόσιο». Τσιμπούσι, πολιτική και κους κους, δηλαδή. Λογικό… Δεν περιμένουν όλοι να ενημερωθούν από το Κανάλι της Βουλής!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Έφυγε από την Κεφαλονιά η μητέρα της Μυρτώς – Ψυχολογικά ράκος

Η οικογένεια της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή...

Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου: Μία αγάπη βγαλμένη από παραμύθι – Χωρίστηκαν μετά από 69 χρόνια

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα και αχώριστα ζευγάρια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Δείτε τον Μιχάλη Μανιάτη στο Κολωνάκι να περπατάει με μπαστούνι

Ο Μιχάλης Μανιάτης πέρα από σπουδαίος ηθοποιός αν και δεν σπούδασε ποτέ και υπήρξε και ωραίος άντρας.

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...