Μιχαηλίδου με γαρίδες και 150 € το… κεφάλι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Με γαρίδες Κοιλάδας, rib eye, κρασιά Σαντορίνης και Βουργουνδίας, αλλά και με 150 ευρώ το… κεφάλι, «σύγχρονοι δειπνοσοφιστές» θα καθίσουν στις 7 Νοεμβρίου το βραδάκι να ακούσουν τη Δόμνα Μιχαηλίδου να μιλά για πολιτική. Και ποιοι είναι όλοι αυτοί που πληρώνουν τόσο ακριβά τις «πριβέ πληροφορίες τους»;

Από την Βίβιαν Μπενέκου

Οι ανήκοντες στο κλαμπ Ούτιλε Ντούλτσι (Club Utile Dulci), στα λατινικά «το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Αυτό θα κάνουν λοιπόν επιχειρηματίες, στελέχη εταιριών, ελεύθεροι επαγγελματίες και πολιτικοί, ανταποκρινόμενοι σε ένα νέο είδος συγκεντρώσεων made in USA, όπου με σεβαστό τίμημα (συνταξιούχοι και άνεργοι με 150 ευρώ περνούν τρώγoντας… φασόλια και… λαδερά δύο ολόκληρες εβδομάδες) φιλοσοφούν τρώγοντας!

Το ραντεβού δειπνοσοφιστών, όπως αυτοαποκαλούνται, γίνεται με βασική ομιλήτρια την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και συνομιλητές της τον Γιώργο Προβόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ και πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, και τον Χρήστο Ζερεφό, ακαδημαϊκό.

Η βραδιά

Οι συνδαιτυμόνες αυτής της «ιδιότυπης κλειστής κάστας» (και πώς να είναι ανοιχτή με τέτοιο κόστος;) δεν τρώνε και πίνουν απλά.

Για τη βραδιά τους έχει κληθεί ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, στο ρεστοράν του οποίου μάλιστα θα γίνει η σύναξη. Στο Varoulko Seaside, στο Μικρολίμανο, o άλλοτε κριτής του «Master chef» θα μαγειρέψει για τα μέλη του κλαμπ γαρίδες Κοιλάδας λουσμένες με κρέμα αβοκάντο, τόνο και rib eye!

Για το κρασί των εκλεκτών καλεσμένων θα φροντίσει ειδικός master of wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, με κρασιά του οινοποιού Απόστολου Μουντρίχα και του Κτήματος Αβαντίς.

Με λίγα λόγια, μια λουκούλεια βραδιά με… λουκούλειες απόψεις πολιτικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές θα εξελιχθεί πλάι στη θάλασσα.

Το Club Utile Dulci, τα μέλη του οποίου συνδέονται με την κοινή τους αγάπη για το κρασί και το φαγητό, είναι μια νέα μόδα για λίγους και ισχυρούς, που ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια και ήδη έχει κάνει μερικές τέτοιες συναντήσεις στις οποίες έχουν παραβρεθεί εκτός από τη Δόμνα Μιχαηλίδου ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Στέφανος Μάνος, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και προσφάτως η βουλευτής της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Πρόκειται για την άφιξη και στην Ελλάδα του concept «business, food and wine», στο πλαίσιο ενός club μελών, κάτι αρκετά διαδεδομένου στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Τα μέλη του συναντώνται περίπου οκτώ φορές τον χρόνο, σε μια βραδιά κατά την οποία συζητούνται θέματα που αφορούν τον κόσμο τού επιχειρείν αλλά και γενικότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου, δοκιμάζονται υψηλής ποιότητας κρασιά, και ακολουθεί γαστρονομικό δείπνο με την επιμέλεια ενός διακεκριμένου και διαφορετικού κάθε φορά chef, σε διαφορετικό ρεστοράν.

Η «λέσχη των εκλεκτών» αυτή τη φορά λοιπόν υποδέχεται τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα μιλήσει κι ύστερα θα κληθεί να απαντήσει στις απορίες των συνδαιτυμόνων. Μάλιστα ο ιθύνων νους αυτών των πριβέ συγκεντρώσεων για λίγους και εκλεκτούς, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, πρώην στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας, στο σάιτ του κλαμπ σκιαγραφεί και τη φιλοσοφία αυτής της ιδιότυπης λέσχης: «Η φιλοδοξία μου είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο ανθρώπων, το οποίο ενδιαφέρεται για την ευζωία, το καλό κρασί και τη γαστρονομία, όπως επίσης για το business networking αλλά και για πνευματικές αναζητήσεις, σε ένα ιδιότυπο ατελιέ γεύσεων, αισθήσεων και διανοητικής άσκησης. Κάτι, ίσως, σαν ένα αρχαιοελληνικό συμπόσιο». Τσιμπούσι, πολιτική και κους κους, δηλαδή. Λογικό… Δεν περιμένουν όλοι να ενημερωθούν από το Κανάλι της Βουλής!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα προβλέπει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου: Φλόγες οργής «σπέρνει» η Πανσέληνος

Σύμβολο καταστροφής και σκότους η έκλειψη της Σελήνης της 5ης Ιουλίου,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ