«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 3»!

Πρόσθετα κονδύλια από τις περιφέρειες και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αναζητεί η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής στον δεύτερο κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Οι διαθέσιμοι πόροι ανά περιφέρεια εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού, με αποτέλεσμα μία στις δύο αιτήσεις να μην εξασφαλίσει την πολυπόθητη επιδότηση, αναμένοντας πλέον την αύξηση των πόρων, κυρίως όμως τον νέο κύκλο του προγράμματος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έχει διαμηνύσει ότι σύντομα θα προκηρυχθεί το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙΙ», με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ώστε να καταστεί εφικτή η υπαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

«Είναι δεδηλωμένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουμε με έναν νέο κύκλο» επανέλαβε χθες ο υπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ. Αναφερόμενος στο τρέχον πρόγραμμα, τόνισε πως έχει ζητηθεί από τους περιφερειάρχες να δώσουν πρόσθετα κονδύλια.

«Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά αυτήν την ώρα δεν έχω όλα τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουμε ακριβώς στο τι πρόκειται να γίνει για το “Εξοικονομώ”» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Υπολογίζεται πάντως ότι συνολικά οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, που σημαίνει ότι συνολικά το 5% του ΕΣΠΑ θα δοθεί για δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Οι δράσεις αυτές θα είναι υψηλής προτεραιότητας και στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ), που ετοιμάζεται αυτή την περίοδο».

Την αναζήτηση επιπλέον πόρων, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση, επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ