Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στα άδυτα των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς

«Φρουρά, φρουρά» φώναξε η Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά μην πάει ο νους σας στο κακό!
Ήταν επιφώνημα θαυμασμού, και αφορούσε τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και όχι τη φρουρά της Βουλής, που είχε γίνει viral στο στόμα του Μάκη Μπαλαούρα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου Κασιδιάρη – Δένδια.

Από την Βίβιαν Μπενέκου

21830388

Η βουλευτής της Ν.Δ. «επιθεώρησε» τους εύζωνες στο πλαίσιο της επίσκεψης της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο στρατόπεδο Γεωργίου Τζαβέλα, όπου είναι η έδρα της Προεδρικής Φρουράς. Τα μέλη της επιτροπής υποδέχτηκε η ανθυπασπιστής Δήμητρα Ψυχογιού, η οποία υπηρετεί στο 2ο Γραφείο της Προεδρικής Φρουράς και είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε τόσους εύζωνες.

21830380

Ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, ξενάγησε τους βουλευτές στα άδυτα του στρατοπέδου και η Όλγα Κεφαλογιάννη και οι συνάδελφοί της έμαθαν την ιστορία της ευζωνικής στολής και τα καθήκοντα των ευζώνων.

Να θυμίσουμε ότι η Προεδρική Φρουρά έχει ιστορία περισσότερο από έναν αιώνα. Ιδρύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1868 ως μάχιμο και ταυτόχρονα τελετουργικό άγημα.

21830383

Το στρατόπεδο στο οποίο εδρεύει η Προεδρική Φρουρά παραμένει στην ίδια θέση από την αρχή της ίδρυσής της. Βρίσκεται κοντά στο σημερινό Προεδρικό Μέγαρο (πρώην Ανάκτορα), επί της οδού Ηρώδου Αττικού, και φέρει τιμητικά το όνομα του Σουλιώτη οπλαρχηγού και ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Τζαβέλα.

21830386

Με τα παιδιά του στο γήπεδο

Πήρε τα παιδιά του και πήγε στο γήπεδο. Ο λόγος για τον Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος λέει στη στήλη: «Δεν μπορούσαμε να λείψουμε από τον αγώνα Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος».

gia anemo γήπεδο

Οι συριζαίοι ζουν (πλέον) στον ρυθμό της… γραβάτας

Σταδιακή μετάβαση στη γραβάτα παρατηρούμε να γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Το περίφημο «κίνημα της γραβάτας» που «γεννήθηκε» στα δεξιά κόμματα απλώνεται σιγά σιγά και στην Αριστερά, που από το ζιβάγκο του Ανδρέα πέρασε στο πουκάμισο χωρίς γραβάτα του Αλέξη Τσίπρα. Στην τελευταία Ολομέλεια μετρήσαμε τουλάχιστον 25 από τους συνολικά 86 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φορούν γραβάτα, γεγονός αδιανόητο τα χρόνια διακυβέρνησης του κόμματος.

Σήμερα, κυρίως οι νεότεροι βουλευτές επαναστατούν κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν την προτιμά, φορώντας το παραδοσιακό σύμβολο του ανδρικού στιλ. Χρήστος Σπίρτζης, Θάνος Μωραΐτης, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Διονύσης Καλαματιανός, Κώστας Μπάρκας, Αλέξης Χαρίτσης και Γιάννης Σαρακιώτης μάλλον είναι οι πρωτοπόροι σε αυτό.

Untitled

Στάση για καφέ λόγω βροχής

Καφεδάκι με μια φίλη του έπινε χθες σε εμπορικό κέντρο στα βόρεια προάστια ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης. Ακμαιότατος, έκανε μια στάση στο καφέ, καθώς εκείνη τη στιγμή στην Αθήνα έριχνε καρέκλες, γεγονός που λειτουργούσε αποτρεπτικά για όσους ήθελαν να πάνε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...