Κυριακή 17|11|2019
ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μεταναστευτικό με καφεδάκι, «κλικ» και χαμόγελα στις Βρυξέλλες!

Μεταναστευτικό με καφεδάκι, «κλικ» και χαμόγελα στις Βρυξέλλες!

Προτού μπει στη συνεδρίαση χαμογελούσε και πόζαρε με την Ελίζα Βόζεμπεργκ, αλλά μετά τα πράγματα σκούρυναν.

Από την Βίβιαν Μπενέκου

Το Μεταναστευτικό, που καίει και τσουρουφλίζει την κυβέρνηση, ήταν το θέμα που έθιξε με ξεκάθαρες κουβέντες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στην οποία μετέχει και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ο υπουργός έκανε έκκληση προκειμένου οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για την κοινή αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, ιδιαίτερα του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Τσουνάμι ανθρώπων

Μίλησε ανοιχτά για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», προσθέτοντας ότι ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της Ε.Ε. είχε κινητοποιηθεί, «δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων».

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ υποδέχτηκε τον υπουργό, αλλά παρά τα καφεδάκια πριν από την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, το μυαλό του Χρυσοχοΐδη ήταν μόνο στο πώς πρέπει να πιεστεί η Ευρώπη να αναλάβει και αυτή το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί στο ζήτημα των δεκάδων μεταναστών που μας πολιορκούν καθημερινά. Σκούρα τα πράγματα…

«Ναι» στον θηλασμό

Μπορεί να μην είναι υπέρ του δημόσιου θηλασμού, και καλά κάνει, αλλά είναι υπέρ του θηλασμού. Η μόλις λίγων μηνών μανούλα, βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2019, προτρέποντας τις μητέρες να θηλάζουν.

«Κάθε μέρα έχω πάρα πολλές υποχρεώσεις, που απαιτούν χρόνο, για να τις διεκπεραιώσω. Ωστόσο, αυτό δεν με εμποδίζει να θηλάζω τη μικρή μου κόρη, που μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας. Κι αυτό το κατάφερα χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που είχα από την οικογένειά μου» λέει η Άννα Ευθυμίου, η οποία έφερε στον κόσμο τον περασμένο Σεπτέμβριο την κορούλα της για να κάνει παρέα στον ήδη έξι ετών γιο της Χρήστο.

Κεράσματα και ευχές

Ήταν η πιο γλυκιά συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου η χθεσινή της Γλυφάδας, από τα κεράσματα του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου (φωτό κάτω) για τη γέννηση της δεύτερης κορούλας του. Τα κουτιά με τα γλυκά που έφερε ο δήμαρχος έγιναν ανάρπαστα και οι ευχές στον ευτυχισμένο μπαμπά έδιναν και έπαιρναν. Άλλωστε ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά τον ερχομό της μικρούλας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CELEBRITY NEWS