Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Για «ύποπτα» πάρε-δώσε του Θάνου Δημάδη με την Bayer κάνει λόγο ξένος δημοσιογράφος

Ψέματα, μεθοδεύσεις, αβάσιμες κατηγορίες, χειρισμοί, εκφοβισμοί και στον πυρήνα μεγάλα χρηματικά ποσά από ακόμη μία γερμανική εταιρία, την Bayer αυτήν τη φορά, με στόχο τη χειραγώγηση δημοσιογράφων.

Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη δράση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη (γνωστός στην Ελλάδα από το Perouka gate) ο Ίαν Γουίλιαμς, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών των ΗΠΑ (FPA) και του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών (FPF) με δηλώσεις του στην εφημερίδα «δημοκρατία». Την ιστορία που ξεπερνάει κάθε φαντασία και αποκαλύφθηκε από e-mails του ίδιου του Δημάδη έφερε στο φως η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική αλληλογραφία, που απέστειλε η ίδια η Ένωσή Ανταποκριτών στην εφημερίδα, ο Θάνος Δημάδης, ο οποίος διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2019, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αντιπροέδρους της Bayer Ρέι Κέρινς και Κρις Λόντερ για να προσφέρει τις… υπηρεσίες του μέσω των δύο οργανισμών στην επικοινωνιακή πολιτική της εταιρίας. Τι θα προσέφερε; Μεταξύ άλλων, η γερμανική εταιρία θα ενημερωνόταν εκ των προτέρων για τους νικητές των βραβείων της ένωσης τα οποία χορηγούσε, ώστε η επιλογή να «μη συγκρουόταν με τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες στρατηγικής επικοινωνίας της Bayer», ενώ παράλληλα η ένωση θα διοργάνωνε ημερίδες για δημοσιογράφους και «media influencers» σχετικά με θέματα τα οποία έπαιρναν το πράσινο φως της Bayer.

Ζήτησε χρηματοδότηση

Ως αντάλλαγμα ο Δημάδης ζητούσε από τα στελέχη της γερμανικής φαρμακευτικής όχι μόνο τη χρηματοδότηση των δύο φορέων, αλλά και του… εαυτού του, τον οποίο μάλιστα (εαυτό του) περιέγραφε στα e-mail ως «ισχυρό σύμμαχο» της γερμανικής εταιρίας. Ο πρόεδρος της ένωσης Ντέιβιντ Μάικλ είχε ξεκαθαρίσει στα στελέχη της Bayer, όπως φαίνεται από σχετική αλληλογραφία την οποία η «δημοκρατία» έχει στην κατοχή της, ότι οι χορηγοί δεν μπορούν να έχουν κανέναν έλεγχο ή επιρροή στην ένωση. Ο Δημάδης, όμως, είχε άλλα σχέδια. «H Bayer ήταν ένας από τους πολλούς σπόνσορες των βραβείων που διοργανώνουμε. Ήθελε, όμως, περισσότερα για τα λεφτά που έδινε. Ο πρόεδρος είπε όχι και έτσι ο Δημάδης “μαγείρεψε” μία μυστική συμφωνία με προσωπικά οφέλη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ιαν Γουίλιαμς.

Όμως, μία συμφωνία με την Bayer φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή για τον Θάνο Δημάδη. Παράλληλα, προσπαθούσε να πάρει στα χέρια του την Ένωση Ανταποκριτών, έχοντας στο πλευρό του ακόμη λίγα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου. Έτσι αρχίζει -μεταξύ πολλών άλλων- να διαδίδει ότι ο πρόεδρος Ντέιβιντ Μάικλ κλέβει το ταμείο. Όταν ο Δημάδης βλέπει ότι τελικά αποτυγχάνει να πάρει τον έλεγχο του οργανισμού, αποφασίζει να στήσει μία νέα Ένωση Ανταποκριτών με χρηματοδότηση της Bayer και ξεκινάει το σχέδιό του προτού παραιτηθεί από την FPA. Η Bayer τού προσφέρει χορηγία ύψους 50.000 δολαρίων για το νέο του εγχείρημα.

Το ποσό, όπως επισημαίνει η Ένωση Ανταποκριτών, είναι ασυνήθιστα μεγάλο, καθώς οι πολυεθνικές εταιρίες δεν συνηθίζουν να χρηματοδοτούν με τέτοια ποσά νεοσύστατους οργανισμούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...