Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Ηλεκτροπληξία» από τη δυτική Μακεδονία

Σκούρα τα πράγματα για την κυβέρνηση στη δυτική Μακεδονία. Οι εξαγγελίες για απολιγνιτοποίηση στην περιοχή, με την παύση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, έχουν βγάλει τον κόσμο στον δρόμο.

Από την Βίβιαν Μπενέκου

Και αυτό γιατί περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι θα χτυπήσουν την πόρτα της ανεργίας. Στο συλλαλητήριο που έγινε προχθές στην Πτολεμαΐδα συμμετείχε πλήθος κόσμου από ολόκληρο τον νομό Κοζάνης. Φαίνεται ότι το σχέδιο Μητσοτάκη εδώ δεν θα περάσει «αναίμακτα».

Όπως είναι φυσικό, το θέμα αυτό απασχολεί πολύ τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, που ήταν βουλευτής της Ν.Δ. και ως εκ τούτου έχει έναν επιπλέον «πονοκέφαλο»! Να εξηγήσει δηλαδή στους συμπολίτες του την κυβερνητική βούληση για όλο αυτό.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε με θέμα την επόμενη μέρα στη λιγνιτική λεκάνη της δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης ανέφερε καθαρά: «Θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα και επιλογές που θα αντικαθιστούν την απώλεια της εγκατεστημένης λιγνιτικής ισχύος από τα 4.500 MW που ήταν το 2016 στο μηδέν που θα είναι το 2028.

Ισοδύναμα μέτρα

Θα ζητήσουμε να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα και επιλογές που θα εξασφαλίζουν τις μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας που είχαμε έως σήμερα και ήταν 4.000 εργαζόμενοι.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την απώλεια θέσεων εργασίας, δεν το αντέχει η περιοχή μας και θα δημιουργηθεί κοινωνική κατάρρευση».

Το σοκ για τον νομό είναι τεράστιο, γι’ αυτό και όλοι πήγαν στο συλλαλητήριο. Μαζί και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης.

Tετ α τετ με τον «στρατηγό» του no smoking

8 φ5 IMG 4738

Με τον «στρατηγό» που χρόνια τώρα πολεμά το κάπνισμα συναντήθηκε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ο «ήρωας» γιατρός Παναγιώτης Μπεχράκης, επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, κατάφερε επιτέλους τον στόχο του, που ήταν η φραγή στο δημόσιο καπνίζειν…

Χθες, μάλιστα, στο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα», πήρε και ακόμη μία ικανοποίηση ο καθηγητής Μπεχράκης, καθώς 500 μαθητές από όλη την Ελλάδα έστειλαν ηχηρό μήνυμα για μια Ελλάδα που δεν θα καπνίζει.

«Μαζί με την πρωτοβουλία #SmokeFreeGreece και το υπ. Υγείας δουλεύουμε για την αλλαγή αντίληψης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς μας για το κάπνισμα. Οι μαθητές μαθαίνουν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία βλαβερές συνήθειες και εξαρτήσεις, όπως το κάπνισμα, και, αντίθετα, τα οφέλη από τη διαμόρφωση ενός υγιούς τρόπου ζωής» δήλωσε εκεί, παρουσία των παιδιών, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η σιδηρά κυρία της «Vogue» «μάγεψε» την Όλγα

8 φ6 7892 OLGA KEFALOGIANI 20112019

Φρενίτιδα χθες με τη σιδηρά κυρία της «Vogue». Ακόμη και πολιτικοί υπέκυψαν στη γοητεία της Άννα Γουίντουρ, της ψυχής του περιοδικού με τους εκατομμύρια αναγνώστες, της λεγόμενης «βίβλου της μόδας».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, λοιπόν, παρακολούθησε την ομιλία της Γουίντουρ, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το Change Makers event της «Vogue». Η editor-in-chief της αμερικανικής «Vogue» ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση με θέμα «Ενσωμάτωση, ενδυνάμωση των γυναικών και βιωσιμότητα στη μόδα».

Η πρώην υπουργός άκουσε με απόλυτη προσήλωση την ισχυρή αυτή γυναίκα-μύθο με το καρέ μαλλί να μιλά για τη μόδα και την παρουσία των γυναικών σε αυτή.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...