Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στο Λονδίνο

Κυριάκος Μητσοτάκης-Ταγίπ Ερντογάν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Εικόνα αλαλούμ, προχειρότητας και ένδειας επιχειρημάτων παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην ωμή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας από την Τουρκία, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μια συνάντηση η οποία είναι αμφίβολο αν θα ωφελήσει την Ελλάδα ή θα επιχειρήσει να την εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ο Τούρκος πρόεδρος. «Η Τουρκία δεν θα συζητήσει με άλλες χώρες για τα κυριαρχικά δικαιώματά της» δήλωσε ο Ερντογάν, απορρίπτοντας οποιαδήποτε αμφισβήτηση της συμφωνίας για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών με τη Λιβύη και στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Και αντί η Αθήνα να στείλει ένα ξεκάθαρο αυστηρό μήνυμα, το Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει τη διαρροή, που έγινε προφανώς από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο κρατικό ΑΠΕ, ότι σταματούν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Το φοβικό σύνδρομο μήπως ο «σουλτάνος» κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κλείνει τους διαύλους επικοινωνίας «προσέβαλε» και πάλι την κυβέρνηση. Από το Μαξίμου ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει στον Τούρκο πρόεδρο όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας.

«Θα θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες. Η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνεργάτες του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και συνέχισε: «Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος, οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες: Η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο, με τεχνάσματα, όπως άκυρα διμερή μνημόνια, δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα. Δεν μπορεί, δηλαδή, να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι εδραιωμένα στο Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα στο Δίκαιο της Θάλασσας».

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό πολιτικό – Συγκίνηση στην κηδεία του

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό πολιτικό – Συγκίνηση στην κηδεία του

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Το κόμμα μου δεν μακιγιάρει τα προβλήματα»

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Το κόμμα μου δεν μακιγιάρει τα προβλήματα»

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Έξοδος με την εντυπωσιακή του κόρη

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Έξοδος με την εντυπωσιακή του κόρη

Στο νοσοκομείο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από πτώση από το αμαξίδιό του

Στο νοσοκομείο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από πτώση από το αμαξίδιό του

Ρουά ματ από Δούκα!

Ρουά ματ από Δούκα!