Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκοι ύψωσαν σημαία σε νησίδα του Έβρου!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Μνήμες από τον Δεκέμβριο του 1995, οπότε η τουρκική μπότα πάτησε στο ελληνικό έδαφος των Ιμίων, «ξύπνησαν» προχθές, όταν άγνωστοι ύψωσαν την κόκκινη σημαία της ημισελήνου με το αστέρι σε νησίδα του Έβρου.

Κάποιες ώρες αργότερα οι άγνωστοι πήραν τη σημαία και έφυγαν. Ωστόσο το περιστατικό προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για τον βαθμό φύλαξης των συνόρων μας σε μια περιοχή που ελέγχεται διαρκώς, καθώς αποτελεί καθημερινά πέρασμα προσφύγων και μεταναστών.

Το άκρως προκλητικό συμβάν, που αποδεικνύει ακόμη μία φορά πόσο επιθετικός είναι ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα, συνέβη στη νησίδα Λούλου ή Λουλού, στο ελληνικό τμήμα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Ένας κάτοικος της περιοχής, που αντίκρισε έκπληκτος την αναρτημένη τουρκική σημαία, ενημέρωσε τις Αρχές.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις στρατιωτικές Αρχές και έγινε μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του Δ’ Σώματος επικοινώνησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Καμπά. Λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, μπορεί κάποιος να πάει στη νησίδα με τα πόδια από την τουρκική πλευρά.

Αίσθηση προκαλεί η αφωνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το προκλητικό συμβάν σε χώρο ελληνικής κυριαρχίας, καθώς έως αργά χθες οι αρμόδιοι επέμεναν προκλητικά να τηρούν σιγήν ιχθύος.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Χάρης Δούκας: «Στον δήμο δεν μπήκα για πόζες και κορδέλες»

Χάρης Δούκας: «Στον δήμο δεν μπήκα για πόζες και κορδέλες»

Ο Χάρης Δούκας σε ρυθμούς Athens Pride

Ο Χάρης Δούκας σε ρυθμούς Athens Pride

Επιστροφή Θεοχάρη από το Ιράκ με «δώρα» για την οικονομία

Επιστροφή Θεοχάρη από το Ιράκ με «δώρα» για την οικονομία

Μοδάτες Τζένη και Νατάσα

Μοδάτες Τζένη και Νατάσα

«Top Gun» Θεοχάρης

«Top Gun» Θεοχάρης

Γενέθλια για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Γενέθλια για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο