Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η εισαγγελέας πρότεινε μόνο την τιμωρία του Ρουπακιά για τη δολοφονία του Φύσσα

Την απαλλαγή του Νίκου Μιχαλολιάκου και όλων των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία ζητά την καταδίκη του Γιώργου Ρουπακιά για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη διάρκειας οκτώ ωρών αγόρευσή της, η κυρία Οικονόμου κατέληξε ότι οι 65 κατηγορούμενοι -18 πρώην βουλευτές και 47 φερόμενα μέλη- θα πρέπει να αθωωθούν κατά περίσταση για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας πως «δεν αποδείχτηκε κεντρικός σχεδιασμός» για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

«Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή, ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων» ανέφερε, ενώ στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη δολοφονία του άτυχου μουσικού στο Κερατσίνι, τον Σεπτέμβριο του 2013, τόνισε πως «δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής», αποδίδοντας το έγκλημα σε πρωτοβουλία του Γιώργου Ρουπακιά.

«Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτήν. Άλλωστε, ποιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή;» ανέφερε η εισαγγελέας, προσθέτοντας πως «αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα, γιατί τη διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποιο άλλο βράδυ, σε άλλο απόμερο σημείο, ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό;».

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του για ανθρωποκτονία με δόλο και επεσήμανε: «Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και, αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενο μαχαίρι, έπληξε τον Παύλο Φύσσα δύο φορές στο ύψος της καρδιάς».

Στον αντίποδα, για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, και για τα υπόλοιπα 16 μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας που κατηγορούνται για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους.

Η εισαγγελική πρόταση πυροδότησε την οργή της μητέρας του 34χρονου μουσικού Μάγδας Φύσσα, που απευθύνθηκε στην εισαγγελική λειτουργό λέγοντας πως η πληγή του γιου της αιμορραγεί. «Στις 18 του μήνα, ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά, σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε;» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...