Ο Μηταράκης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Στην επανασύσταση του υπουργείου που θα επιφορτιστεί με το Μεταναστευτικό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το είχε καταργήσει μετά τις εκλογές. Υπουργός στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως ονομάστηκε, αναλαμβάνει ο Νότης Μηταράκης και αναπληρωτής υπουργός ο Γιώργος Κουμουτσάκος, οι οποίοι ορκίστηκαν άμεσα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού.

Το υπουργείο θα αναλάβει να υλοποιήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού και την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και, αναμφίβολα, να διαχειριστεί τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που είχαν πέσει αποκλειστικά πάνω στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Στόχοι του υπουργείου είναι η ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών με αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, η νέα ταχύτερη διαδικασία απόδοσης ασύλου, η οποία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά και η ίδρυση κλειστών δομών που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες και η εντατική διεθνοποίηση του προβλήματος.

Στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νησιών δρομολογείται από το νέο υπουργείο η ταχεία εξέταση του ασύλου, η μεταφορά εκτός νησιών όσων δικαιούνται άσυλο και η επιστροφή στις χώρες προέλευσης και διέλευσης όσων δεν πληρούν τα κριτήρια. Σε κάθε περιοχή θα υπάρξουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τη δημιουργία μικρών δομών, που ο πληθυσμός τους δεν θα υπερβαίνει το 1% της περιφέρειας όπου θα λειτουργούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ