Ο Κουμουτσάκος κατάφερε να στείλει 400 (όλους κι όλους) μετανάστες στη Γαλλία

Το περιεχόμενο της συμφωνίας με τη Γαλλία για το Προσφυγικό συνιστά αποδοχή ήττας για την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά παραδοχή ανικανότητας από τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Η πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία ως το καλοκαίρι μοιάζει με παρηγοριά σε ετοιμοθάνατο.

Τη στιγμή που υπάρχουν πάνω από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στην ενδοχώρα, η μετεγκατάσταση μόλις 400 στη Γαλλία ως το καλοκαίρι δεν επιλύει το πρόβλημα. Πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που η Τουρκία έχει μετατρέψει τις μεταναστευτικές ροές σε μοχλό πίεσης κατά της Ευρώπης, αλλά κυρίως κατά της χώρας μας.

Επικοινωνιακή

Η γαλλική πλευρά μπορεί να δείχνει ότι επιθυμεί να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά η απόφασή της να δεχθεί μόλις 400 αιτούντες άσυλο την ώρα που η Ελλάδα σηκώνει δυσανάλογο με τις δυνατότητές της βάρος από τις μεταναστευτικές ροές δείχνει ότι η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας είναι περισσότερο επικοινωνιακή και λιγότερο ουσιαστική. Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει και ότι έχει χάσει το παιχνίδι του Μεταναστευτικού και ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και πλάνο, αλλά αρκείται μόνο σε κινήσεις καλής θέλησης από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Εκτός της μεταφοράς 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, το διμερές σύμφωνο περιλαμβάνει και ενίσχυση της Frontex με επιπλέον Γάλλους αστυνομικούς και εξέταση της δυνατότητας ομαδικών πτήσεων για να διευκολυνθούν οι επιστροφές στις χώρες τους όσων δεν χρήζουν προστασίας πρόσφυγα.

Επίσης, η Γαλλία θα βοηθήσει μέσω της πρεσβείας της στην Ελλάδα όσον αφορά την παροχή αδειών επιστροφής στις χώρες τους των ατόμων που δεν χρήζουν προστασίας, ενώ τέλος αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός τρίτου αξιωματικού συνδέσμου στα ελληνικά αεροδρόμια στην Αθήνα και όχι μόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ