Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Συνελήφθη ο καταδικασμένος για τρεις εν ψυχρώ δολοφονίες Ανδρέας Χτενάς

Από τον Μάνο Τσαγκαράκη

Με απόλυτη μυστικότητα και χάρη σε πληροφορίες που έδωσαν Ελληνες αστυνομικοί οι Aρχές της Βουλγαρίας συνέλαβαν το Σάββατο σε μια πόλη της γειτονικής χώρας τον Ανδρέα Χτενά, ο οποίος καταζητούνταν για το τριπλό φονικό της Θάσου και για άλλη μια ανθρωποκτονία το 2001!

Σε βάρος του Καβαλιώτη άλλοτε ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές Αρχές, καθώς είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση από το καλοκαίρι του 2018 και ενώ είχε ασκήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο κατά της απόφασης για την καταδίκη του. Πλέον δρομολογείται η έκδοσή του στην Ελλάδα, που θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο 62χρονος -σήμερα- Χτενάς ήταν ο βασικός κατηγορούμενος για την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα τριπλή δολοφονία που αποκαλύφθηκε στις 18 Ιουνίου 2001 και έγινε στο εξοχικό του 48χρονου υπαλλήλου της Πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση στην Καλλιράχη της Θάσου, με θύματα τον ιδιοκτήτη, τον 55χρονο υπάλληλο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Γιώργο Χαλκίδη και τον φίλο τους εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά.

Όλοι είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο στήθος και τη χαριστική βολή στο κεφάλι δυο ημέρες νωρίτερα! Σύμφωνα με τη δικογραφία, το κίνητρο ήταν η κατεδάφιση ενός αυθαιρέτου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της συζύγου του Χτενά τον Μάιο του 2001!

Ο Χτενάς συνδέθηκε και με τη δολοφονία του Γιώργου Σιδηρόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της 27ης Ιουλίου 2002 στην πιλοτή μιας οικοδομής στην Καβάλα, δεμένος πισθάγκωνα και έχοντας δεχθεί πέντε σφαίρες! Τον είχαν δέσει χειροπόδαρα και τον είχαν βάλει μέσα σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου, αλλά είχε καταφέρει να λυθεί και να διαφύγει, όμως ο δολοφόνος τον καταδίωξε και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ!

Το θύμα είχε οικονομικές διαφορές από τη διαχείριση νυχτερινών κέντρων με τον επιχειρηματία, ο οποίος επικοινωνούσε μαζί του με έξι κινητά που ήταν σε ονόματα τρίτων προσώπων!

Το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί και στο τριπλό φονικό της Θάσου! Οκτώ ημέρες αργότερα είχε βρεθεί νεκρή η σύντροφος του Σιδηρόπουλου, η οποία είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη σε μια παραλία της Καβάλας! Ούτε ο υπαίτιος οδηγός εντοπίστηκε ούτε η ταυτότητα της γυναίκας εξακριβώθηκε, καθώς ήταν πιθανότατα αλλοδαπή!

Διπλή ληστεία, διαφυγή στην Τουρκία και απόδραση

Ο Ανδρέας Χτενάς κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στη διπλή ένοπλη ληστεία σε τράπεζες της Ελευθερούπολης Καβάλας στις 31 Οκτωβρίου 2002, όταν τέσσερις Αλβανοί πυροβόλησαν με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών.

Όμως διέφυγε στην Τουρκία και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Αδριανούπολης, καθώς είχε τραυματιστεί στο πόδι. Οι Τούρκοι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Όμως στις 10 Δεκεμβρίου 2003 δραπέτευσε από τα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος της Καβάλας, πηδώντας από το παράθυρο της τουαλέτας! Οκτώ ημέρες αργότερα εντοπίστηκε τυχαία από αστυνομικούς να πίνει τον… καφέ του σε μια καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη! Τον Απρίλιο του 2004 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών για τις ληστείες της Ελευθερούπολης, αλλά λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Χτενάς συνελήφθη για τις τέσσερις δολοφονίες στη Θάσο και την Καβάλα. Αθωώθηκε με πλειοψηφία 6-1 από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας, καθώς οι αποδείξεις δεν κρίθηκαν επαρκείς! Λίγες ημέρες αργότερα ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης Γιώργος Καντζίδης άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

Στο σκεπτικό της έφεσης ο αντιεισαγγελέας έκανε λόγο για κακή εκτίμηση των στοιχείων της δικογραφίας από την πλειοψηφία του δικαστηρίου και συνέστησε ότι οι ενδείξεις μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν ενοχή του κατηγορουμένου, προτείνοντας να επανεκτιμηθούν τα στοιχεία από ανώτερο δικαστήριο. Έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καβάλας παρέπεμψε τον Χτενά σε νέα δίκη.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2018, έπειτα από πολυετείς αναβολές, αθωώσεις και επανεκδικάσεις, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή έκρινε ένοχο τον επιχειρηματία για τη φρικιαστική τριπλή δολοφονία και τον καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη!
Όμως ο Χτενάς για ακόμη μια φορά κατάφερε να γίνει… καπνός και να διαφεύγει ως το Σάββατο, οπότε συνελήφθη από τις βουλγαρικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...