Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Αδέσποτα φίδια, χελώνες και ιγκουάνα στη… Θεσσαλονίκη!

Οι αποκαλύψεις του Κωνσταντίνου Ζέρβα (σε εκδήλωση) για τους ανεύθυνους συμπολίτες του

Πού να φανταζόταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ότι, εκτός από το να «συλλέγει» αδέσποτους σκύλους, θα μάζευε από τους δρόμους της πόλης του αδέσποτα…φίδια, χελώνες και ιγκουάνα!

Τα παράξενα αυτά γούστα κάποιων συμπολιτών του αποκάλυψε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε ομιλία του σε εκδήλωση του εκπαιδευτικού ομίλου του ΙΕΚ Ακμή στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάλληλοι του δήμου που βγαίνουν στις γειτονιές για τη φροντίδα της πόλης έχουν πολλές φορές αναγκαστεί να μαζέψουν αδέσποτα φίδια, αλλά και πολλές χελώνες!

Πρόκειται για ζώα που έχουν στα σπίτια τους διάφοροι και, όταν αυτά θεριέψουν και αρχίσουν να θέλουν άλλου τύπου περίθαλψη, οι ιδιοκτήτες τους τα πετούν στον δρόμο…

Η εγκατάλειψη τέτοιων περίεργων, αλλά και εξωτικών κατοικιδίων είναι σύνηθες φαινόμενο, κατά τον δήμαρχο, όπως και ο «πονοκέφαλος» των υπαλλήλων που καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις φιλοζωικές εταιρίες, κυκλοφορούν στη χώρα μας περίπου 2.000.000 αδέσποτες γάτες και άλλοι τόσοι αδέσποτοι σκύλοι. Για φίδια, χελώνες και άλλα, που πετιούνται στα σκουπίδια, πρώτη φορά ακούμε να γίνεται λόγος. Τέτοιες εικόνες μόνο στην Ινδία συναντά κανείς…

Φαίνεται, λοιπόν, πως η ανευθυνότητα διευρύνεται και σε άλλα ζώα, εκτός από τις γάτες και τους σκύλους!

Ο Κλέων του… Κοινοβουλίου

κλεων2

Ο Κλέων, παρότι έγινε βουλευτής, δεν λέει να αποχωριστεί το παλιό του look. Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης εμφανίστηκε προ ημερών στη Βουλή με ντύσιμο μηχανόβιου. Αντί για σακάκι, δηλαδή, ο Κλέων φορούσε μπουφάν «patchwork», με λωρίδες μουσταρδί και βεραμάν. Από μέσα φιγουράριζε ένα πράσινο t-shirt με άγνωστο λογότυπο. Μια περίεργη εμφάνιση, που έτυχε «θριαμβευτικής υποδοχής» τόσο στη Βουλή όσο και στα social media. Βεβαίως, όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν ότι ο Κλέων, από την πρώτη του μέρα στη Βουλή έως τώρα που τον ανακάλυψαν, έτσι αλλοπρόσαλλα ντύνεται…

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτές επιλέγουν ανατρεπτικό look στις εμφανίσεις τους στo Kοινοβούλιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά το παρελθόν έχουν προκαλέσει πλειάδα σχολίων το πουκάμισο με τα λαχούρια του Γιάνη Βαρουφάκη, το μπλουζάκι με τη βόμβα μολότοφ που φορούσε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, αλλά και τα σανδάλια του Κώστα Ζουράρι.

Κάστανα και τσιπουράκι για τον Χρήστο Σταϊκούρα

σταικουρας

Στην οικονομία βγάζει εκείνος τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά στο Μαυρίλο δοκίμασε τα κάστανα που έβγαλαν άλλοι από τη φωτιά. Αυτός είναι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που βρέθηκε κοντά στους συμπατριώτες του στη Φθιώτιδα και στο χωριό Μαυρίλο, όπου η περιοχή γιόρταζε το… κάστανό της.

Στη Γιορτή Κάστανου, λοιπόν, ο υπουργός έφαγε ζεστά φρέσκα κάστανα, χόρεψε και ήπιε ντόπιο τσιπουράκι με τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στο «καστανοδιήμερο».

Κάθε χρόνο, στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, η Πανελλήνια Ενωση Μαυριλιωτών διοργανώνει τη Γιορτή Κάστανου. Μια γιορτή που ξεκίνησε το 2008 και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε θεσμός. Οι επισκέπτες πλέον είναι από όλη τη χώρα.

Το Μαυρίλο είναι ορεινό χωριό (σε υψόμετρο 920 μέτρων), στην πλαγιά του Βελουχιού. Βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας και 25 χιλιόμετρα ανατολικά του Καρπενησίου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, εκτός από το «ναι» στα τσιπουράκια και στο καλό ψητό, είπε επίσης «ναι» και στις άπειρες φωτογραφίες που ζήτησαν να βγάλουν μαζί του κυρίως οι γυναίκες φαν του.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...