Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Με μια αστραπιαία επιχείρηση, δυνάμεις της Αστυνομίας απέτρεψαν την εισβολή ομάδων αντιεξουσιαστών σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η έφοδος των αστυνομικών έγινε σε πολυκατοικία της οδού Σπύρου Τρικούπη 3-5, στην ταράτσα της οποίας το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε κινήσεις από τους λεγόμενους «ιπτάμενους αντιεξουσιαστές». Με τη χρήση πολιορκητικού κριού, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της ταράτσας, στην οποία κατέσχεσαν μεταξύ άλλων μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δοχεία με βενζίνη, πέτρες και γάντια, και συνέλαβαν επτά άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Νωρίτερα, οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή άλλων τεσσάρων αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν μέσα σε άλλη πολυκατοικία, επί της οδού Στουρνάρη 4. Και εκεί το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εικόνα των ύποπτων κινήσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην ταράτσα και οι επίγειες δυνάμεις έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τους τέσσερις νεαρούς.

Ωστόσο, το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδες αντιεξουσιαστών κινήθηκαν επί της οδού Στουρνάρη, όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευαν πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, τις οποίες στόχευαν με λέιζερ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Συγκρούσεις

polykatoikia
Αστυνομικοί έχουν συλλάβει αντιεξουσιαστές σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια

Στη Θεσσαλονίκη δεν έλειψαν τα έκτροπα, αφού υπήρξαν συγκρούσεις κουκουλοφόρων με αστυνομικούς και επιθέσεις με μολότοφ, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες αυτοκίνητα. Επεισόδια προκλήθηκαν στο τέλος της πορείας και στην Πάτρα, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε 20 μολότοφ προς τους αστυνομικούς και έβαλε φωτιές σε όλους τους κάδους που βρίσκονταν επί της οδού Κορίνθου. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη σε όλη την Αθήνα από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ το απόγευμα, μόλις σφραγίστηκε το ίδρυμα, αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις και η πλατεία Εξαρχείων, όπου οι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε άτομα που έφεραν σακίδια.

Παράλληλα, κατά μήκος της πορείας είχαν αναπτυχθεί δυνάμεις παραταγμένες από το Σύνταγμα ως την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα και με τη συμμετοχή περίπου 20.000 διαδηλωτών. Η αιματοβαμμένη σημαία, που κρατούσαν όπως κάθε χρόνο μέλη της ΠΑΣΠ, έφτασε λίγο μετά τις 16.30 στην αμερικανική πρεσβεία. Εκεί, τα μέλη της ΠΑΣΠ έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και έστησαν «ομπρέλα» με τα χέρια τους, προκειμένου να μη δει κανείς ποιος θα παρελάμβανε την σημαία, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει ένας φοιτητής της ΠΑΣΠ να φυλάξει ως την επόμενη επέτειο.

Στο μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Σύνταγμα, μπροστάρης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας με casual εμφάνιση, φορώντας μαύρο δερμάτινο μπουφάν. Ο τέως πρωθυπουργός συμμετείχε στην πορεία μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πιασμένοι μπράτσο με μπράτσο.
Ξεχωριστή πορεία με το δικό του μπλοκ έκανε το ΚΚΕ, όπως συνηθίζει, με κατάληξη την -περικυκλωμένη από κλούβες των ΜΑΤ- αμερικανική πρεσβεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...