Παραμένει στην Ελένη Τουλουπάκη η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis

Στα χέρια της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των αρμόδιων ανακριτών του Πρωτοδικείου παραμένει η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, μετά το «όχι» της Ολομέλειας των Εφετών στο αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Με ευρεία πλειοψηφία (69 ψήφοι υπέρ, 40 κατά και 3 λευκά), οι εφέτες έκριναν πως η εισαγγελέας Διαφθοράς και οι επίκουροί της χειρίζονται την επίμαχη έρευνα με ικανοποιητικούς ρυθμούς, έχοντας ήδη προχωρήσει σε μία δίωξη σε βάρος πολιτικού προσώπου (συγκεκριμένα, σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου) και έχοντας αρχειοθετήσει άλλες επτά υποθέσεις.

Όπως αναφέρθηκε, στα χέρια των εισαγγελέων απομένουν τέσσερις δικογραφίες οι οποίες διερευνώνται, ενώ από τα μέσα Ιουνίου του 2019, όταν ασκήθηκε η τελευταία -μέχρι στιγμής- ποινική δίωξη, το διάστημα που έχει παρέλθει ως σήμερα δεν θεωρείται μεγάλο, σύμφωνα με τους εφέτες.

Διώξεις

Αναφορικά με τις ανακρίτριες Διαφθοράς που έχουν αναλάβει τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης στις πέντε υποθέσεις για τις οποίες έχουν ασκηθεί διώξεις, οι εφέτες τις χαρακτήρισαν ικανότατες. Μάλιστα, αναφερόμενοι στο γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί σε απολογίες οι κατηγορούμενοι ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, οι έμπειροι δικαστές σημείωσαν πως οι ανακρίτριες αναμένουν πρόσθετα στοιχεία από την Εισαγγελία Διαφθοράς, τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να συνεχίσουν το έργο τους.

Αντίθετα, οι εφέτες που μειοψήφησαν είχαν την άποψη πως η «καυτή πατάτα» της Novartis θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή, αφενός λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης, αφετέρου λόγω της πολυπλοκότητάς της. Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για μια υπόθεση με διεθνή αντίκτυπο και πολύπλευρες προεκτάσεις, η οποία έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, λαμβάνοντας ευρεία δημοσιότητα. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορές και σε πολιτικά πρόσωπα.
Ντέμη Ντάβαρη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ