Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Πέτσας, «κλώνος» του διαστημικού Παππά και του… καρτουνίστα Κρέτσου

Τεράστια προβλήματα δημιουργεί στον Τύπο αλλά και στην κυβέρνηση -ως μέλος της- ο ανίκανος και επικίνδυνος εκπρόσωπός της Στέλιος Πέτσας με τους χειρισμούς του στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων.

Έπρεπε να ξεσπάσει σάλος και να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, προκειμένου να κάνει πίσω και να ανακαλέσει Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την επιχορήγηση των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Με τη συγκεκριμένη παράλογη και άστοχη απόφαση εξομοιώνονταν όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και θα ενισχύονταν με το ίδιο χρηματικό ποσό (200.000 ευρώ), ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων τους ή τον αριθμό των φύλλων που πουλάνε. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση, εφημερίδες με 300 ή 400, για παράδειγμα, εργαζομένους και εφημερίδες με ανύπαρκτη κυκλοφορία αλλά και ελάχιστους εργαζομένους είχαν λαμβάνειν το ίδιο ποσό, χωρίς να εξηγεί κάποιος τη λογική αυτής της εξομοίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε με τον νόμο 4609/2019 που ψήφισε την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας οριζόντια ενίσχυση ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων κάθε εντύπου και χωρίς καθορισμό άλλων κριτηρίων, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του εκπροσώπου του Αλέξη Χαρίτση, με την τροποποίηση που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδώσει η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξαν οι όροι για τους δικαιούχους.

Άδικες

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο ενίσχυσης των εφημερίδων ζήτησε με ανακοίνωσή του ο πρώην υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος. Χαρακτήρισε την τακτική της κυβέρνησης δείγμα διασπάθισης των χρημάτων του ελληνικού λαού σε παροχές ταξικά μεροληπτικές, άδικες και ρουσφετολογικές.

Μετά τις αντιδράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε «έκπληκτος» από την ανακοίνωση του νυν εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου υφυπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί, όπως είπε, «η Κοινή Υπουργική Απόφαση εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι “ξέχασαν” τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη γι’ αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν, ανακαλείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας» σημείωσε ο κ. Πέτσας και κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου σήμερα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης «προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...