Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Με black look (Γιάνης και Δανάη) στον Βαρθολομαίο

Ευλόγησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης και η σύζυγός του και αν. εκπρόσωπος Τύπου Δανάη Στράτου πήγαν στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένοι του κ. Βαρθολομαίου. Και δεν ήταν απλώς μια επίσκεψη.

Από την Βίβιαν Μπενέκου

Οι δυο τους παρεκάθησαν σε γεύμα στην Πατριαρχική Τράπεζα με τον Πατριάρχη και μητροπολίτες. Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η συνάντηση είχε θέμα την πράσινη ενέργεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, τη Σχολή της Χάλκης και πολλά άλλα.

φ2 7

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης υπογράμμισε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του διαχριστιανικού και διαπολιτισμικού διαλόγου, που στοχεύει στην ειρήνη μεταξύ των λαών. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 χάρισε στον κ. Βαρθολομαίο ένα γλυπτό αντίγραφο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου. Και φυσικά ο Γιάννης Ρίτσος δεν είναι τυχαία επιλογή, αφού τον προσεχή Απρίλιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο ετοιμάζει εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μεγάλο μας ποιητή και ο Γιάνης έχει λάβει ήδη τη σχετική πρόκληση!

Όσο για το στιλιστικό σκέλος της επίσκεψης του ζεύγους Βαρουφάκη, η Δανάη έβαλε μαύρο φόρεμα για να έχει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο με το κοστούμι του συζύγου της!

Πάρτι με άρωμα… Σουηδίας

δεντρο

Ο Μιχάλης Κατρίνης του Κινήματος Αλλαγής και η Κατερίνα Παπακώστα έγιναν φίλοι χάρη της Σουηδίας… Ως μέλη της ελληνοσουηδικής φιλίας, αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Σουηδέζας πρέσβεως και βρέθηκαν στην οικία της, στη Φιλοθέη. Η Σαρλότ Σαμελίν διοργάνωσε μια πρωτότυπη εκδήλωση με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο θεματικό αυτό χριστουγεννιάτικο πάρτι η πρέσβης είχε καλέσει Έλληνες που σπούδασαν ή έζησαν στη Σουηδία. Μόνο τον πιο πιστό φίλο της Σουηδίας δεν κάλεσαν, δηλαδή τον Γιώργο Παπανδρέου, που ήθελε να εφαρμόσει πολιτική σουηδικού τύπου σε μια χώρα που είχε ρυθμούς «βαθιάς Ανατολής»…

Η Μαρία κάνει για Πρόεδρος;

damanaki

Περί Προέδρου της Δημοκρατίας ο λόγος… «Κατά τη δική μου άποψη, πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμία δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής ούτε ενδιαφέρεται ούτε ζήτησε ποτέ να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε σε συνέντευξή της η βουλευτής της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Σεβαστή η άποψη της Μαριέττας, αλλά αυτομάτως μου έφερε στο μυαλό το εξής ερώτημα: Ας δεχτούμε ότι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμία δουλειά να γίνονται Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Πρώην υπουργοί, κεντροαριστεροί μάλιστα, που τους έχει ξεχάσει μέχρι και η μάνα τους, μπορούν να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας, κυρία Γιαννάκου; Κι αν ναι, τότε γιατί να αποκλείονται οι πρώην πρωθυπουργοί; Έχει λογική αυτό;

Αναρωτιέμαι απλώς! Και δεν έχω εγώ μόνο αυτόν τον προβληματισμό, αλλά όλοι όσοι άκουσαν αυτή τη δήλωση. Για παράδειγμα, η Μαρία Δαμανάκη, την οποία θαυμάζει μάλιστα και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη -και το έδειξε φωτογραφίζοντάς την για το γούρι της Ζeus+Dione του 2020-, κάνει για Πρόεδρος;

Ζήτησε χρόνο λόγω εορτής!

«Γιορτάζω σήμερα, κύριε πρόεδρε, δώστε μου λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη χθεσινή ονομαστική του εορτή για να πάρει λίγο χρόνο από τον αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Αναστασίου που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην έδρα.

Ο εορτάζων βουλευτής λίγο πριν είχε απευθυνθεί και στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε κατηγορήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως ξεπερνούν τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους να τοποθετηθούν, αδιαφορώντας για τους συναδέλφους τους. «Κυρία Μπακογιάννη, γιορτάζω» της είπε ο Διονύσης Καλαματιανός και εκείνη χαμογέλασε.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...