Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Οι… χρυσές βασιλόπιτες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Βασιλόπιτες από… χρυσάφι για την ηγεσία και το προσωπικό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το ποσό των 12.000 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας…

Από την Βίβιαν Μπενέκου

Σε εμάς, πάντως, που βρήκαμε στη Διαύγεια τη σχετική απόφαση για την έγκριση της δαπάνης, μας έπεσαν τα… σαγόνια βλέποντάς τη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Την απόφαση υπογράφει ο γενικός γραμματέας Γιώργος Στρατάκος και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους (12.000,00 €) δώδεκα χιλιάδες ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού Εξόδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδικός Φορέας 1029-101-0000000, Λογαριασμός 2420906001 – οικ. έτους 2020 για την “Κάλυψη δαπάνης της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας, για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, οικονομικού έτους 2020”».

9ΣΙ74653ΠΓ 25Γ

Άλλοι ψάχνουν για… τυρόπιτα

Καλά, κύριε Βορίδη, τι φοβερές βασιλόπιτες παρήγγειλαν εκεί στο υπουργείο σας και τι τρομερή εκδήλωση ήταν αυτή που έπρεπε να δαπανηθούν 12.000 ευρώ; Πόσες βασιλόπιτες και αναψυκτικά παραγγέλθηκαν που το κόστος να αγγίζει τα 12.000 ευρώ; Ή μήπως ήρθε η ανάπτυξη (και δεν την πήραμε χαμπάρι) και θέλησαν εκεί στο υπουργείο κάποιοι να κάνουν την υπέρβαση την ώρα που οι συνταξιούχοι αγρότες, για παράδειγμα, δεν έχουν ευρώ ούτε για… τυρόπιτα;

Να σημειώσουμε πως το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση απάντησε ότι το ποσό της εκδήλωσης (η οποία γίνεται σήμερα το μεσημέρι) αντιστοιχεί σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο.

Φουλ πρόγραμμα στη Βιένη

βιέννη γούνα

Όπερα, τουρισμός και Μάνος Χατζιδάκις για την Άντζελα. Τρεις γεμάτες μέρες στη Βιένη πέρασε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου μια και το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η περίφημη έκθεση για τον τουρισμό «Ferien». Άλλωστε η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς.

Την πρώτη μέρα έγινε στην ελληνική πρεσβεία της Αυστρίας βραδιά Μάνου Χατζιδάκι και την επομένη η πρόεδρος πήγε στην Όπερα της Βιένης. Εν ολίγοις, συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Ήρθε η ώρα να κόψουμε κι εμείς την πίτα μας

τασούλας

Έτσι, λοιπόν, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα κόψει την πίτα των κοινοβουλευτικών συντακτών την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στο Εντευκτήριο των Βουλευτών.

Εκεί, απαλλαγμένος από τον… βραχνά της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Τασούλας θα κάνει επίσημη πρεμιέρα για την πρώτη βασιλόπιτα που κόβει ως πρόεδρος της Βουλής. Μόλις την προηγούμενη μέρα, σε ειδική συνεδρίαση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 10.30 το πρωί, θα εκλεγεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά, το μεσημέρι της ίδιας μέρας δηλαδή, θα γίνει από τον Κώστα Τασούλα η αναγγελία του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πανηγυρική η Βουλή, δηλαδή, αυτή την εβδομάδα.

Το «τραύμα» του Κυριάκου

μητσοτακης

Το τέλος της αθωότητας του πρωθυπουργού δεν ήρθε όπως αρκετών με το πέρασμα στην ενηλικίωση, αλλά με ένα πολύ βίαιο γεγονός που σφράγισε τη ζωή του.

«…Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, πριν από 30 χρόνια, σφράγισε όλους τους ανθρώπους γύρω του. Όσο για μένα, σήμανε το τέλος της νεότητάς μου. Το τέλος της αθωότητάς μου. Ταυτόχρονα όμως χαλύβδωσε και την πίστη μου στη δημοκρατία, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος με ζεστό ακόμη το αίμα του Παύλου επέλεξε τότε να απευθυνθεί αμέσως στο εθνικό Κοινοβούλιο για να απαντήσει στις σφαίρες των λίγων με την ενότητα των πολλών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο. Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τους εκτελεστές της 17Ν τον ωρίμασε απότομα, χαρακτηρίζοντας «τραυματική εμπειρία» αυτό που συνέβη στην οικογένειά του.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...