Μεσαιωνική… συσκευή κλειδώνει τα δόντια και επιτρέπει στους παχύσαρκους μόνο τη λήψη υγρών

«Λουκέτο» στις μασέλες

Άμα είσαι διατεθειμένος να φτάσεις στα άκρα για να χάσεις βάρος, πια δεν το «ράβεις». Το «κλειδώνεις»!

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία αποφάσισαν να… εισφέρουν το DentalSlim Diet Control, μια μάλλον μεσαιωνικής σύλληψης συσκευή-μάνταλο, με μαγνήτες και πίρους, που ασφαλίζουν. Η συσκευή τοποθετείται από οδοντίατρο στα πάνω και κάτω πίσω δόντια. Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει λοιπόν σε αυτόν που τον φοράει να ανοίγει το στόμα του μόλις 2 χιλιοστά, εξαναγκάζοντάς τον έτσι σε διατροφή μόνο με υγρά και επιτρέποντας -πάλι καλά!- την αναπνοή και την ομιλία…

Οι δημιουργοί αυτής της συσκευής την περιγράφουν ως μια… μη επεμβατική μέθοδο αδυνατίσματος, αν και χρειάζεται μια κάπως επεμβατική δουλειά από οδοντίατρο για να μπει η κλειδαριά στα πίσω δόντια. Σε έρευνα που έκαναν με αυτήν τη συσκευή, και τα αποτελέσματα των οποίων παρουσίασαν στο British Dental Journal οι συμμετέχοντες, έχασαν κατά μέσον όρο 6,36 κιλά σε δύο εβδομάδες και «αποκτούσαν κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για απώλεια βάρους».

«Το βασικό εμπόδιο στην επιτυχή απώλεια βάρους είναι η συμμόρφωση και αυτή η συσκευή βοηθά στην εμπέδωση νέων διατροφικών συνηθειών, αφού βοηθά στη συμμόρφωση με χαμηλών θερμίδων δίαιτα για μια χρονική περίοδο» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Πολ Μπράντον, που φροντίζει να διευκρινίσει ότι η συσκευή μπορεί να ξεκλειδωθεί από τον χρήστη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να επανατοποθετηθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ