Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Πετυχημένη η μεταμφίεση πολύ γνωστού ζευγαριού της ελληνικής σόουμπιζ

«Οι φωτογραφίες που ήθελες πρωινιάτικα ενώ ο Brad Pitt είναι στην Ύδρα».

Οριστική αυλαία για τη σειρά «Μία νύχτα μόνο»

Αυλαία πέφτει στη σειρά «Μία νύχτα μόνο»!Μετά τον Alpha,...

Η μεταφορά του πρίγκιπα Άντριου μετά τη σύλληψή του

Ο «ξηλωμένος» από τον βασιλιά Κάρολο πρίγκιπας Αντριου έγινε, ανήμερα των γενεθλίων του, το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που συλλαμβάνεται στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού, καθώς θεωρείται ύποπτος για κακούργημα το οποίο τιμωρείται ακόμη και με ισόβια.

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν...

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

«Bόμβα» από το γερμανικό ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»: Η φονική πανδημία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια

Η πανδημία του κορονοϊού είναι πιθανό να χρειαστεί περίπου δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει την πορεία της!

Αυτό το ανατριχιαστικό σενάριο προέρχεται από τα χείλη του επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, ο οποίος τόνισε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα με την οποία θα αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του ιού.

Ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, δήλωσε ότι τελικά περίπου το 60% με 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μολυνθεί, θα αναρρώσει και θα αποκτήσει αντισώματα, αλλά είναι αδύνατο να πούμε πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό. «Η υπόθεση εργασίας μας είναι ότι θα πάρει περίπου δύο χρόνια» δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα μοιάζει το ποσοστό θνησιμότητας στο τέλος» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ήρθε για να μείνει

Περίπου της ίδια άποψης είναι και κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος που λέει ότι ο νέος κορονοϊός πιθανότατα ήρθε για να μείνει! Ο Τζάστιν Λέσλερ, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, εκτιμά ότι ο ιός θα μολύνει τελικά το 40% έως 70% του παγκόσμιου πληθυσμού κατά το πρώτο κύμα της εξάπλωσής του, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό, με βάση το κακό σενάριο, μπορεί να συμβεί μέσα σε μόνο έξι έως 12 μήνες ή -με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο- μπορεί να χρειαστεί αρκετά χρόνια για να μολύνει δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε σε άρθρο του στη «Washington Post», είτε το καλό είτε το κακό σενάριο επικρατήσει, «από τη στιγμή που το πρώτο κύμα θα έχει τελειώσει, ο ιός πιθανότατα είναι εδώ για να παραμείνει. Αυτό ακούγεται τρομακτικό, σαν να αποδεχόμαστε ότι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι θα συμβαίνουν μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Όμως, είναι πολύ απίθανο ότι τα πράγματα θα παραμείνουν τόσο άσχημα».

Γιατί προς το παρόν τα πράγματα είναι άσχημα και πολύπλοκα. Για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού μπορεί να υπάρχουν άλλα δέκα που δεν έχουν ανιχνευθεί και αυτά συμβάλλουν κατά 80% στην εξάπλωσή του, σύμφωνα με νέα μελέτη, ενώ ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι ασθενείς παραμένουν μεταδοτικοί για δύο εβδομάδες αφού τα συμπτώματά τους εξαφανιστούν!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...