Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο Μιχαλολιάκος «απασφαλίζει»: «Δεν ντρέπομαι για τίποτε»!

❱❱ Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μιλάει για το Σκοπιανό, την υπόθεση Φύσσα και τα media 
❱❱ Η απάντηση στα περί εθνικοσοσιαλισμού, το κεφάλαιο διαδοχή στο κόμμα του, ο Σαββόπουλος και ο Κλιντ Ιστγουντ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

«Αγαπώ τα λάθη μου. Είναι οι δοκιμασίες που η θεία Πρόνοια θέτει στον καθέναν από εμάς» λέει στην «Espresso» ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά την είσοδό του στη Βουλή, και ενώ εκκρεμεί η δίκη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για το κόμμα του οποίου ηγείται, αποκαλύπτει ότι κάποιοι πολιτικοί του δημοκρατικού τόξου συζητούν μαζί του στο Κοινοβούλιο, μόνο που εκείνος αποφεύγει να μας πει ποιοι είναι αυτοί.

Παρά όσα λέγονται περί του αντιθέτου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει πίστη στον Θεό και στην Ορθοδοξία.

Κι όσο παράδοξο κι αν φαίνεται (μάλιστα το επισημαίνει και ο ίδιος), εκτιμά τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταμάτη Σπανουδάκη.

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το Σκοπιανό;

Το δήλωσα μέσα στη Βουλή και επιμένω: Για εμάς δεν υπάρχει σήμερα και δεν θα υπάρξει ούτε και στο μέλλον κράτος «Βόρειος Μακεδονία». Αναμφισβήτητα, η εξέλιξη η οποία προέκυψε με τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια αρνητική εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η ευθύνη ανήκει πρώτα απ’ όλα ασφαλώς στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μεθόδευσε τη συμφωνία αυτή, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία καταρχάς σιώπησε εκ του πονηρού, πιστεύοντας ότι δεν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή των Σκοπίων. Στη συνέχεια αρκέστηκε σε ένα «όχι» στη Βουλή, χωρίς να αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα καταγγείλει τη συμφωνία. Αντίθετα, με επίσημη δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι θα σεβαστεί σαν κυβέρνηση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε όλες τις περιπτώσεις πιστεύω ότι η όλη υπόθεση είναι μια χαμένη μάχη για το έθνος μας, αλλά όχι ένας χαμένος πόλεμος. Η Χρυσή Αυγή δεσμεύεται ότι όσο υπάρχει θα αγωνίζεται για να μείνει ανοιχτό αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σας στη Βουλή;

Η καλύτερη στιγμή μου στα χρόνια της παρουσίας μας στη Βουλή ήταν η πρώτη ορκωμοσία μας, όταν επιτέλους ύστερα από δεκαετίες αγώνων και με τη θέληση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μπήκαν για πρώτη φορά στη Βουλή πραγματικοί εθνικιστές. Δίπλα σε αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μην αναλογιστώ την υπερήφανη ομιλία μου μέσα στο Κοινοβούλιο όταν διακήρυξα την αθωότητά μου, καταγγέλλοντας την πολιτική σκευωρία της κυβερνήσεως Σαμαρά, έχοντας μεταφερθεί με χειροπέδες από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Ηταν η πρώτη φορά στη νεότερη ελληνική Ιστορία που αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος όντας φυλακισμένος μιλούσε στη Βουλή και έχοντας την πεποίθηση ότι διώκομαι για τις ιδέες μας, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό.

Οσο για τη χειρότερη στιγμή, δεν υπάρχει μόνο μια στιγμή. Υπάρχουν χρόνια ολόκληρα ξεπουλήματος της πατρίδας μας, ενός ξεπουλήματος ενάντια στο οποίο η Χρυσή Αυγή έλεγε με συνέπεια πάντοτε ένα υπερήφανο «όχι».

Εχετε καταγράψει προσωπικά λάθη από τη μέχρι τώρα κοινοβουλευτική σας πορεία;

Αγαπώ τα λάθη μου, είναι οι δοκιμασίες που η θεία Πρόνοια θέτει στον καθέναν από εμάς. Αλλά σίγουρα είναι πολύ λιγότερα από τις σωστές μου επιλογές και αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι ύστερα από επτά χρόνια ανελέητου πολέμου η Χρυσή Αυγή, αντί να κάμπτεται, συνεχώς ανεβαίνει.

Ποια η γνώμη σας, με δυο κουβέντες, για τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να γνωρίζει ότι στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα που ψήφισε ο λαός και που έχει θεσμικό ρόλο και για το οποίο υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή Δεξιά. Εάν υπάρχει μια λαϊκή Δεξιά σήμερα στην Ελλάδα -και αυτό αποδεικνύεται και από τις περιοχές όπου παίρνει τις ψήφους της-, είναι η Χρυσή Αυγή. Ο Κώστας Καραμανλής είχε την έμπνευση για μια γεωπολιτική στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία, μια έμπνευση που την πλήρωσε ακριβά. Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφερε μεγάλη υπηρεσία στη χώρα, εξευτελίζοντας την Αριστερά.

Η Φώφη Γεννηματά και το σημερινό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. θυμίζουν μνημόσυνο στο οποίο όλοι κλαίνε τον μακαρίτη (όπου μακαρίτης, το 40% που έπαιρναν κάποτε). Οσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη, τους εύχομαι καλή τύχη, γιατί μόνο με πολλή τύχη θα επιβιώσουν πολιτικά.

Υπάρχουν πολιτικοί από το δημοκρατικό τόξο με τους οποίους συζητάτε ή έχετε φιλίες;

Η λέξη φιλία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Δεν έχω φιλίες με κάποιους από αυτούς. Συζητώ, αλλά δεν λέω με ποιους, για να μην τους εκθέσω.

Σας έχει κάνει τελικά καλό ή κακό που είστε αποκλεισμένοι από τα media;

Ασφαλώς και μας έχει κάνει κακό ο αποκλεισμός από τα ΜΜΕ και αν μας κάνει καλό ο αποκλεισμός, τότε ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν. Ας αρχίσουν να μας καλούν σε τηλεοπτικές εκπομπές και τότε θα δείτε τα ποσοστά της Χρυσή Αυγής να αυξάνονται αλματωδώς.

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει κρατική χρηματοδότηση. Πώς τα καταφέρνει;

Επιβιώνει με την οικονομική ενίσχυση των βουλευτών της και από το υστέρημα αγνών αγωνιστών. Και είναι αυτό η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η πολιτική δεν είναι θέμα χρήματος, αλλά καρδιάς και πίστης.

Ο Τσίπρας λέει ότι η Ακροδεξιά είναι απειλή για την Ευρώπη. Τι λέτε εσείς;

Για την Ευρώπη που πιστεύει ο Τσίπρας, πράγματι είναι απειλή. Για την Ευρώπη που πιστεύουμε εμείς, την Ευρώπη των πατρίδων, είναι μια μεγάλη ελπίδα.

Ανεξαρτήτως της δίκης για την υπόθεση Φύσσα και του εάν εσείς είχατε συμμετοχή ή όχι, δεν νιώσατε ποτέ την ανάγκη να σηκώσετε το τηλέφωνο, να μιλήσετε ή να εκφράσετε τη λύπη σας στους γονείς του Φύσσα για την απώλεια του παιδιού τους;

Ασφαλώς και δεν είχα καμία συμμετοχή και ούτε κατηγορούμαι γι’ αυτό. Οσο για τη λύπη μου, την εξέφρασα δημόσια από το περιστύλιο της Βουλής από την πρώτη ημέρα.

Ποιους ανθρώπους περιλαμβάνουν οι εκλογικές λίστες της Χρυσής Αυγής;

Οι εκλογικές λίστες μας περιλαμβάνουν αγωνιστές και όχι επαγγελματίες «πολιτευτές». Οσοι έχουν «βαρέα και ανθυγιεινά πολιτικά ένσημα» σε κόμματα του πολιτικού κατεστημένου δεν μας κάνουν και ας μη μας ενοχλούν. Οι βουλευτές μας είναι άνθρωποι του λαού, γιατί, όπως θα έπρεπε να είναι και δεν είναι, η Βουλή αντιπροσωπεύει τον λαό και όχι συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Εχετε σκεφτεί να αλλάξετε ίσως το όνομα του κόμματος, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις έχει συνδεθεί με αρνητικά φαινόμενα; Το αρνητικό φορτίο που κουβαλάτε δεν κάνει κακό στο κόμμα;

Ονόματα αλλάζουν οι διαρρήκτες και οι απατεώνες και επιπλέον αυτό που κάποιοι θεωρούν αρνητικό για κάποιους άλλους είναι θετικό. Τα «αρνητικά φαινόμενα» είναι αποτέλεσμα κυρίως του πολυμέτωπου αγώνα εναντίον μας από την Αριστερά που κυριαρχεί στα ΜΜΕ.

Γιατί ντρέπεστε να πείτε, ακόμη και αν δεν ισχύει σήμερα, όπως λέτε, ότι κάποτε το κόμμα σας ασπαζόταν την ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού;

Δεν ντρέπομαι για τίποτε. Η Χρυσή Αυγή από το 1992 στο β΄ συνέδριό της καθόρισε την ιδεολογία του κόμματος ως λαϊκό εθνικισμό. Αρθρα υπήρχαν μόνο πριν από πολλά χρόνια περί εθνικοσοσιαλισμού, αλλά εμείς οι χρυσαυγίτες του 2019 είμαστε πάνω απ’ όλα Ελληνες εθνικιστές και μας εκφράζουν η αρχαία Σπάρτη, η «Πολιτεία» του Πλάτωνος, η πεφωτισμένη δεσποτεία της Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας, μας εκφράζουν πρότυπα ελληνικά και μόνον.

Εχετε πολλά χρόνια στην αρχηγία της Χρυσής Αυγής. Εχετε σκεφτεί τη διαδοχή;

Κάθε πράγμα έρχεται με τον καιρό του και επί του παρόντος έχω υποχρέωση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου και να οδηγήσω το εθνικιστικό κίνημα όσο πιο ψηλά μπορώ.

Πώς αισθάνεται κανείς όταν τον χαρακτηρίζουν «άκρο»; Σας στενοχωρεί η χαμηλή δημοτικότητα που έχετε στις δημοσκοπήσεις;

Σε μια τελευταία μέτρηση ένα 12% των Ελλήνων είχε θετική άποψη για μένα. Εάν σκεφτεί κανείς πόσα έχουν πει και έχουν γράψει εναντίον μου, τότε αυτό είναι ένα θαύμα! Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχω.

Τι ήταν αυτό που σας έσπρωξε στα νιάτα σας ώστε να στραφείτε στον χώρο αυτό και να δημιουργήσετε τη Χρυσή Αυγή;

Η πίστη μου στην εθνικιστική ιδέα και η οργή μου απέναντι στους πολιτικάντηδες υποκριτές, που παρίσταναν τους πατριώτες και ξεπουλούσαν ιδανικά και ιδέες.

Πιστεύετε στον Θεό ή στο δωδεκάθεο, όπως σας κατηγορούν μητροπολίτες;

Αν και η ερώτησή σας εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα, θα σας απαντήσω. Πιστεύω στον Θεό και στην Ορθοδοξία. Και όσο για τους μητροπολίτες, έχω πολύ καλές σχέσεις με αρκετούς από αυτούς. Αν κάποιος μας κατηγορεί, καθένας έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του.

Φοβάστε μια καταδικαστική απόφαση;

Είμαι αθώος και πιστεύω ότι θα δικαιωθώ.

Πώς περνάτε τον προσωπικό σας χρόνο. Σχεδόν τίποτε δεν μαθαίνουμε για εσάς. Βγαίνετε; Πώς ζείτε;

Δεν μαθαίνετε τίποτε για μένα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς με μένα, παρά μόνο για να με υβρίσει. Μια εκπομπή τηλεοπτική με κάπως προσωπικό χαρακτήρα, η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, έκανε ρεκόρ θεαματικότητας πολιτικής εκπομπής εκείνης της χρονιάς.

Μελετώ πολύ, μου αρέσει το διάβασμα, η μουσική, μου αρέσουν ιδιαίτερα ο Διονύσης Σαββόπουλος, όσο και αν δεν θα του αρέσει εάν θα το διαβάσει, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Παρακολουθώ κινηματογράφο και θαυμάζω ιδιαίτερα τις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει ο Κλιντ Ιστγουντ. 

Ξεχωρίζω από αυτές τις «Γράμματα από το Ιβο Τζίμα» και «Οι σημαίες των προγόνων μας».

Εκμυστηρεύσεις για το «κεφάλαιο οικογένεια»

ok 2213456

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν κρύβει την αδυναμία του στη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια και την κόρη τους Ουρανία.

Ας μιλήσουμε για την Ελένη Ζαρούλια, τη σύζυγό σας…

Η Ελένη δεν είναι απλά η σύζυγός μου, είναι η μητέρα της αγαπημένης μου κόρης και προπαντός συναγωνίστρια, και θα πρέπει να ντρέπονται όσοι μιλούν για οικογενειοκρατία γιατί ήταν υποψήφια στη Χρυσή Αυγή του 0% της δεκαετίας του ’90 και είναι συγκατηγορουμένη μου και στη δίκη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κόρη σας, η Ουρανία, ασχολείται ακόμη με τα πολιτικά ή έπαψε πια και γιατί;

Η κόρη μου πάντοτε θα ασχολείται με τα πολιτικά, αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ο μέσος άνθρωπος εννοεί. Οπως και όλοι μας ασχολούμαστε με την πολιτική για ιδέες και μόνο για ιδέες και όχι για συμφέροντα.

offer

{{-PCOUNT-}}56{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...