Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινη» Μαρέβα – Σημαντική διάκριση για τη σύζυγο του πρωθυπουργού

Τι σημαίνει η επιλογή της ως «ειδικής συνεργάτιδος» από το Columbia Climate School

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη επιλέχθηκε από το Columbia Climate School ως «Distinguished Fellow» (ειδική συνεργάτις που επιλέγεται λόγω της εμπειρίας ή της δημόσιας δράσης της για μια συγκεκριμένη περίοδο) του προγράμματος για το κλίμα στη Γη.

Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, καθώς είναι μία εκ των πέντε πρώτων «Climate, Earth and Society Distinguished Fellows» (για το φθινόπωρο του 2026) που θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις και δράσεις γύρω από το κλίμα, τη Γη και την κοινωνία.

Μάλιστα, στις 24 Σεπτεμβρίου συμμετείχε σε συνέδριο για το φαινόμενο Ελ Νίνιο, την κλιματική δράση και τον τρόπο με τον οποίο κοινωνίες και οργανισμοί ανταποκρίνονται στις κλιματικές προβλέψεις.

Οι πολυποίκιλες δράσεις της συζύγου του πρωθυπουργού και οι ευαισθησίες της για την κλιματική αλλαγή οδήγησαν σε αυτή την τιμητική πρόσκληση του πανεπιστημίου. Με αφορμή λοιπόν αυτόν τον ρόλο της, βρίσκεται πολύ συχνά στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του Columbia! Εμφανίστηκε δε με μοντέρνο τζιν παντελόνι, εντυπωσιακά μεγάλο φουλάρι, πέδιλα και, έχοντας το ωραίο χαμόγελό της, πόζαρε στους χώρους του Columbia. Oσο για την ομιλία της στο συνέδριο; «Η πραγματική πρόκληση της κλιματικής αλλαγής είναι να προετοιμαστούμε για μια καταστροφή που δεν μπορούμε ακόμη να δούμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην προσαρμογή. Να προστατεύσουμε τα σπίτια μας, τις γειτονιές μας και ο ένας τον άλλον, ήδη από σήμερα. Οι κυβερνήσεις μπορούν να συντονίσουν, οι επιχειρήσεις να επενδύσουν, τα πανεπιστήμια να προσφέρουν την επιστημονική βάση και οι μη κερδοσκοπικοί φορείς να λειτουργήσουν ως γέφυρες εμπιστοσύνης. Αλλά περισσότερο από όλους χρειαζόμαστε την ίδια την κοινωνία των πολιτών. Είμαστε πιο δυνατοί όταν χτίζουμε την ανθεκτικότητά μας μαζί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, δίνοντας το δικό της στίγμα!

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Ορθοπεταλιές στις Ομπρέλες

Ορθοπεταλιές στις Ομπρέλες

Ο Καραμανλής δεν κάνει τον… Κινέζο

Ο Καραμανλής δεν κάνει τον… Κινέζο

Κατερίνα Μονογυιού: Νέος έρωτας με τον Ιταλό εστιάτορα της Μυκόνου – «Σ’ αγαπώ άπειρα»

Κατερίνα Μονογυιού: Νέος έρωτας με τον Ιταλό εστιάτορα της Μυκόνου – «Σ’ αγαπώ άπειρα»

Βουλή: Το χειροφίλημα Μυλωνάκη στον Ιερώνυμο και το θερμό τετ α τετ με Πιερρακάκη

Βουλή: Το χειροφίλημα Μυλωνάκη στον Ιερώνυμο και το θερμό τετ α τετ με Πιερρακάκη

Νατάσα Παζαΐτη: Με την Αλίκη και τον Αλέξανδρο στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού

Νατάσα Παζαΐτη: Με την Αλίκη και τον Αλέξανδρο στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού

Παύλος Χρηστίδης: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια»

Παύλος Χρηστίδης: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια»