O βουλευτής γιατρός που δεν έχει γραφείο

Γραφείο του, το εντευκτήριο της Βουλής. Νέα κοινοβουλευτικά ήθη καθιερώνει ο βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Γραφείο του, το εντευκτήριο της Βουλής. Νέα κοινοβουλευτικά ήθη καθιερώνει ο βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου. Ο τρομερός 70χρονος γιατρός-χειρουργός (επί χρόνια διευθυντής στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας) αρνήθηκε να πάρει γραφείο, όπως συνηθίζουν οι βουλευτές, δεν έχει βουλευτικό αυτοκίνητο και δεν θέλει αστυνομική φρουρά.

Γραφείο του έχει κάνει τα καναπεδάκια του εντευκτηρίου και εκεί, με το τηλέφωνο στο χέρι, διεκπεραιώνει τις δουλειές του. Στα ρουσφέτια λέει «όχι», ενώ, όπως δηλώνει στη στήλη μας, το όνειρό του για την Αριστερά έχει γίνει πραγματικότητα: «Είμαι 50 χρόνια στην αριστερά, παιδί του Λεωνίδα Κύρκου». Ο Φωκεύς γιατρός έχει σύζυγο την αναισθησιολόγο του Αττικού Νοσοκομείου Γεωργία Κωστοπαναγιώτου, που πριν από λίγο καιρό πήγε στη Μυτιλήνη και εκπαίδευσε στις πρώτες βοήθειες 200 νοσηλευτές και λιμενοφύλακες οι οποίοι υποδέχονται τους πρόσφυγες, όταν καταφτάνουν σωρηδόν στα ελληνικά παράλια.

«Γέφυρα» Μητσοτάκη – Σαρκοζί προσπαθεί να «χτίσει» ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στο Παρίσι Αντώνης Γκορτσίλας. Ετοιμάζουν εκδήλωση με την παρουσία του πρώην προέδρου της Γαλλίας και προσωπικού φίλου του καθηγητή Γκορτσίλα, που ζει 27 χρόνια στη Γαλλία και είναι εις εκ των ιδρυτικών μελών του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί. Ο Ελληνογάλλος καθηγητής με τον φίλο του, βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κουκοδήμο, ξεναγήθηκε στη Βουλή και ύστερα θα πήγαινε στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού για να πείσει τον πρόεδρο να πάει στο Παρίσι.

Ο ανιψιός του αντάρτη

Αν και δεν του φαίνεται, είναι ανιψιός του -θρυλικού στη Ρούμελη- καπετάν Νικηφόρου Δημητρίου, που σε ηλικία μόλις 21 ετών είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος Γερμανών και Ιταλών. Αυτός είναι ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. Τα παιδιά του καπετάν Νικηφόρου -και ξαδέλφια του Ψαριανού- Πέτρος και Νίκος παρουσιάζουν στις 9 Μαρτίου βιβλίο για τον πατέρα τους με τίτλο: «Αντάρτης στα βουνά της Ρούμελης». Η μάνα του Γρήγορη Ψαριανού και ο καπετάν Νικηφόρος ήταν αδέλφια.

Με τα πόλο μπλουζάκια

Φόρεσαν τα πόλο μπλουζάκια στη Βουλή και μύρισε καλοκαίρι γενικώς… Και το λέμε, πρώτον, γιατί μέχρι χθες δεν υπήρχε στο πρόγραμμα της Βουλής σχεδόν καμία κοινοβουλευτική δραστηριότητα και, δεύτερον, γιατί όντως οι βουλευτές έβαλαν τα κοντομάνικα.
Πρώτος και καλύτερος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που μέσα από το σακάκι του φορούσε ένα ωραίο μαύρο πόλο! Τα καλοκαιρινά βγήκαν από τη ναφθαλίνη και οι κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, δυστυχώς, πήραν τη θέση τους!

Περί μπαταχτσήδων
Τους… μπαταχτσήδες της Βουλής θα κυνηγήσει ο Νίκος Βούτσης. Οσοι βουλευτές πήραν δάνεια από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας και δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις αποπληρωμής τους θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που χρωστούν στη Βουλή. Αυτό αποφάσισε χθες η Διάσκεψη των Προέδρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.