Νέα έρευνα για το ασφαλή έρωτα την εποχή της πανδημίας

Το ασφαλές σεξ στην εποχή του κορονοϊού μπορεί να απαιτεί εκτός από προφυλακτικό και μάσκα!

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι σεξουαλικές περιπτύξεις ενέχουν πιθανώς τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού και παροτρύνει, μεταξύ άλλων πρακτικών, τη μασκοφόρο… συνουσία.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στα «Annals of Internal Medicine», βαθμολόγησε τις σεξουαλικές περιπτύξεις βάσει του πόσο επικίνδυνες είναι για τη μετάδοση του νέου κορονοϊού. Στο πιο επικίνδυνο σενάριο, αυτό του σεξ με ανθρώπους εκτός του ίδιου σπιτιού, η μάσκα εμφανίζεται ως απαραίτητο μέτρο. Οι ειδικοί προσθέτουν ότι εκτός από τη μάσκα θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται τα φιλιά και οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική πράξη που περιλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή του στοματικού ή επαφή με σπέρμα…

«Δύο μικρές έρευνες σε ανθρώπους με τον νέο κορονοϊό δεν εντόπισαν τον ιό στο σπέρμα ή στις εκκρίσεις του κόλπου. Ωστόσο, μία επιπλέον έρευνα στο δείγμα σπέρματος από 38 ασθενείς εντόπισε τον ιό στους έξι από αυτούς» αναφέρουν στη δημοσίευση, παραδέχονται ωστόσο ότι δεν γνωρίζουν ακόμα πολλά για το αν τελικά μεταδίδεται σεξουαλικά ή όχι.
Το ντους πριν και μετά, αλλά και ο καθαρισμός των επιφανειών με σαπουνάδα ή οινόπνευμα εντάσσονται επίσης στις προτεινόμενες πρακτικές. Από την έρευνα προκύπτει, ακόμα, ότι το σεξ μεταξύ ανθρώπων που κάνουν καραντίνα μαζί είναι ασφαλές, αλλά και πάλι όχι με μηδενικό ρίσκο.

Για παράδειγμα, αν ο ένας από τους δύο έχει βγει να αθληθεί ή να πάει στο σούπερ μάρκετ και έχει εκτεθεί στον ιό, μπορεί στην επιστροφή στο σπίτι να τον μεταδώσει στον άλλον και με το σεξ, ακόμα κι αν είναι ασυμπτωματικός.

Οι ειδικοί, λοιπόν, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη πρακτική είναι η αποχή, αν και αναγνωρίζουν ότι δεν είναι εφικτή για όλους. Και προσθέτουν πάντα την εναλλακτική της αυτοϊκανοποίησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ