Στη μεγάλη λίστα προδιάθεσης του κορονοϊού, η ναυτία, η διάρροια, καθώς και η ρινική καταρροή

Νέες πτυχές -κρυφές μέχρι σήμερα- του κορονοϊού είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, καθώς επιστήμονες υπογράμμιζαν πως ο Covid-19 δεν εμφανίζει μόνο τα γνωστά συμπτώματα τα οποία ξέραμε μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα κάποιοι νοσούντες να θεωρούν πως δεν έχουν ασθενήσει.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το CDC, ανακοίνωσε πως ο νέος κορονοϊός προκαλεί λοιπόν άλλα τρία -νέα- συμπτώματα. Ποια είναι αυτά;

Όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά από τους επιστήμονες σε σχετική έκθεση, στη λίστα της συμπτωματολογίας προστίθενται πλέον και με τη βούλα η ναυτία, η διάρροια, καθώς και η ρινική καταρροή – με την τελευταία ειδικά μέχρι πρότινος να μην κινεί την προσοχή των γιατρών στο πλαίσιο της διάγνωσης, μια και το συνάχι δεν φαινόταν να σχετίζεται με τη νόσο.

Επιπλοκές

Ως εκ τούτου, λοιπόν, είναι πλέον κάτι περισσότερο από σαφές το γεγονός ότι τα παραπάνω νέα συμπτώματα περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, συμπληρώνουν την ήδη μεγάλη λίστα συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της απώλειας γεύσης ή όσφρησης, του πυρετού, του πονόλαιμου, των μυαλγιών και της δύσπνοιας.

Αξίζει παρ’ όλα αυτά να σημειωθεί ότι οι επιπλοκές που προστέθηκαν από το αμερικανικό CDC δεν είναι εντελώς «νέες», αφού πολλοί έχουν υπογραμμίσει ως ύποπτα τα προαναφερθέντα συμπτώματα από την αρχή της πανδημία του κορονοϊού, με τη διαφορά πως τώρα αυτά προστέθηκαν στη σχετική λίστα.

Επειδή όμως η εν λόγω λίστα πιθανότατα να αναθεωρηθεί ξανά στο μέλλον, τα αποδεδειγμένα συμπτώματα ασθενών που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό είναι τα εξής, όπως λένε οι επιστήμονες: ο πυρετός με σκαμπανεβάσματα, ο οποίος, αν είναι σταθερά υψηλός, απαιτείται άμεση νοσηλεία του ασθενούς, καθώς και οι μυϊκοί πόνοι και η αδιαθεσία, ενώ από τα πιο κοινά συμπτώματα του νέου κορονοϊού βέβαια -από τον οποίο ήδη πάνω από 500.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παγκοσμίως- λογίζονται ο βήχας και η δύσπνοια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ