Κινεζική εταιρία αναζητεί ασθενείς από χώρες με πολλά κρούσματα για να «τεστάρει» εμβόλιο για τον ιό

Κινεζική εταιρία ανάπτυξης εμβολίων αναζητεί συνεργασία με χώρα με πολλά κρούσματα για την έναρξη της τρίτης φάσης, των δοκιμών σε ανθρώπους, του πειραματικού της εμβολίου κατά της Covid-19.

Η CanSino Biologics βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Σαουδική Αραβία, καθώς η επιτυχία της Κίνας στη μείωση των μολύνσεων από Covid-19 έχει καταστήσει δύσκολη τη διεξαγωγή δοκιμών εμβολίων σε μεγάλη κλίμακα, ενώ έως σήμερα μόνο μερικές χώρες έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν.

Η φάση ΙΙΙ των δοκιμών είναι πιθανό να αρχίσει «πολύ σύντομα» και η εταιρία προγραμματίζει την επιλογή και τη συμμετοχή 40.000 ανθρώπων στις δοκιμές.

Τον Μάιο η εταιρία αυτή ήταν η πρώτη παγκοσμίως που δημοσίευσε μια πλήρη επιστημονική έρευνα για τα πρώτα στάδια των δοκιμών σε ανθρώπους, ένα σημαντικό βήμα, επειδή επιτρέπει στους ερευνητές παγκοσμίως να αξιολογήσουν τη δυνατότητα του εμβολίου. Η ερευνητική ομάδα άρχισε τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους στην Ουχάν, το σημείο 0 της πανδημίας, ενώ την ίδια μέρα η εταιρία Moderna άρχισε την έρευνα για το δικό της εμβόλιο στις ΗΠΑ. Λιγότερο από έναν μήνα αργότερα η CanSino άρχισε τη δεύτερη φάση, της χορήγησης στους ανθρώπους.

Προβλήματα

Τα αποτελέσματα, που δημοσίευσε στις 22 Μαΐου στο «Lancet», ήταν μέτρια: Το εμβόλιο ναι μεν αποδείχτηκε ασφαλές και προκάλεσε ανοσοαντίδραση, αλλά υπήρχαν προβλήματα. Ο αδενοϊός που χρησιμοποίησε η εταιρία στο εμβόλιό της σε ανθρώπους που είχαν ήδη ανοσία στους αδενοϊούς έδειξε μειωμένη πρόκληση ανοσοαντίδρασης στον νέο κορονοϊό.

Προσαρμόζοντας τις δόσεις προς τα πάνω, η Moderna φιλοδοξεί να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα, αλλά μένει να βρει κατάλληλο πεδίο, δηλαδή χώρα με αρκετά ενεργά κρούσματα, ώστε να προχωρήσει γρήγορα στην τρίτη και πολύ σημαντική φάση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ