Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ανησυχία για το … πισωγύρισμα! Οι τέσσερις θάνατοι σε δύο ημέρες, που ανέβασαν τα θύματα στα 201, προκαλούν έντονο προβληματισμό

33 νέα κρούσματα του ιού, τα 15 από τα οποία είναι εισαγόμενα

Ακόμη έναν θάνατο και τριάντα τρία νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 15 εισαγόμενα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη χθεσινή επιδημιολογική του έκθεση.

Στο μεταξύ, οι τέσσερις θάνατοι σε δύο μέρες έχουν προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών, που ζητούν την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, είναι η ακόλουθη: 10 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τα υπόλοιπα πέντε εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ 11 εντοπίστηκαν στην Αττική, τέσσερα στη Θεσσαλονίκη και από ένα κρούσμα στη Μαγνησία, στην Αχαΐα και την Ξάνθη.

Αύξηση

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα τελευταία δύο 24ωρα σημειώθηκαν συνολικά τέσσερις θάνατοι, που αυξάνουν τον αριθμό των θυμάτων σε 201.

Πρόκειται για μία 75χρονη, που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, έναν 85χρονο, που πέθανε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, έναν 90χρονο, που κατέληξε επίσης στο ΑΧΕΠΑ, καθώς και μία 78χρονη Ελληνοαμερικανίδα, η οποία απεβίωσε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς η υγεία της είχε παρουσιάσει επιδείνωση τα τελευταία 24ωρα.
Από τους 201 νεκρούς, οι 66 (32,8%) ήταν γυναίκες, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν άνω των 76 ετών και το 96,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Όσον αφορά τα κρούσματα, με τα 33 νέα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε 4.110, εκ των οποίων το 54,6% είναι άνδρες. Τα 1.144 (27,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.072 (50,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι

Επίσης, οχτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ανάμεσά τους μόνο μία γυναίκα. Ακόμα, 125 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ στο δάσος του Σέιχ Σου βρέθηκε μια μετανάστρια θετική στον κορονοϊό και σε άσχημη κατάσταση. Η νεαρή Σομαλή νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Την εντόπισαν την περασμένη Τρίτη περαστικοί στο δάσος και σύμφωνα με μαρτυρίες, έδειχνε καταβεβλημένη.

Ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ, που την παρέλαβε και τη μετέφερε σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε προληπτικά σε τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...