Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Βαριά «καμπάνα» στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα… κερασμένα νοσήλια

❱❱ «Καμπάνα» 7ετούς κάθειρξης με αναστολή έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη….…(φωτό) για τα… κερασμένα νοσήλια ύψους εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ότι χάριζε απλόχερα σε επώνυμους αλλά… τζαμπατζήδες ασθενείς την περίοδο 2007-2010.

Η αυλαία της δίκης που άρχισε στις 18 Ιανουαρίου έπεσε χθες με την καταδίκη του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση χωρίς να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος «δεν προστάτευσε την περιουσία του ιδρύματος, προκαλώντας ζημία ύψους περίπου 2.200.000 ευρώ». Κατά το κατηγορητήριο, την περίοδο που βρισκόταν στο «τιμόνι» του νοσοκομείου εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε επωνύμους χωρίς οικονομικά προβλήματα σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Στη λίστα

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 499/2018 βούλευμα που έστειλε τον Ανδρέα Μαρτίνη στο εδώλιο, το συνολικό ποσό των κερασμένων νοσηλίων ανέρχεται σε 2.650.662 ευρώ, από τα οποία το «Ερρίκος Ντινάν» εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ. Στη λίστα των… ευεργετημένων περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα του πολιτικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού στερεώματος, που νοσηλεύτηκαν χωρίς να πληρώσουν μία. Κι αυτό γιατί, εκτός από τη γενναία έκπτωση που τους έκανε ο τότε πρόεδρος του νοσοκομείου, οι υπόλοιπες δαπάνες καλύφθηκαν από τα ασφαλιστικά τους ταμεία!
Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι μόλις τρεις εκ των επωνύμων φέρεται ότι κατέβαλαν οι ίδιοι έστω ένα μικρό ποσό για να πληρώσουν το κόστος των εξετάσεων ή της νοσηλείας τους!

Παρά την καταδίκη του, πάντως, ο 75χρονος κατηγορούμενος δεν θα οδηγηθεί στην φυλακή, τουλάχιστον μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, καθώς η έδρα χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος του Ανδρέα Μαρτίνη Θεόδωρος Μαντάς στηλίτευσε το γεγονός ότι «κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο “Ερρίκος Ντινάν” δεν κλητεύθηκε είτε στο δικαστήριο είτε από τον ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του».
«Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση» πρόσθεσε ο κ. Μαντάς.

Ντέμη Ντάβαρη

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...