Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη!

❱❱ Η Βουλή ήρε τη βουλευτική ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο NovartisΣτη Δικαιοσύνη δίνει η Βουλή τη σκυτάλη της έρευνας σχετικά με την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου στο σκάνδαλο Novartis, καθώς ήρε τη βουλευτική ασυλία του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ με 213 «ναι» και ένα «κατά» (καταψήφισε μόνο ο Αριστείδης Φωκάς).

Αλλωστε, ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, αν και υποστήριξε ότι δεν έκανε καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου και πως όλες του οι αποφάσεις που πήρε ως υπουργός ήταν νόμιμες.

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «άθλια μεθόδευση», «πολιτική δολοφονία», «κατασυκοφάντηση», αλλά και για «κακοποιούς», «άθλιους» και «πολιτικούς εγκληματίες της συμφοράς», ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές, με τον ίδιο να προειδοποιεί ότι «τους σκευωρούς θα τους συντρίψω». Τον βουλευτή στήριξε η Φώφη Γεννηματά, η οποία «είδε» πίσω από την υπόθεση Novartis την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συντρίψει το κόμμα της.

«Ολα γίνονται για να χτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βασικό του αντίπαλο, που είναι το Κίνημα Αλλαγής, που θα είναι “η έκπληξη των εκλογών”» όπως είπε επί λέξει η κυρία Γεννηματά, η οποία μάλιστα επανέφερε τα περί «βρόμικου ’89», υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει αδίκημα παρά χάρτινες κατηγορίες και ανυπόστατες μαρτυρίες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για βαριά προσωπική ευθύνη του στην υπόθεση και για προσπάθειά του να «αυτοπροστατευτεί» καθ’ οδόν προς τις εκλογές.

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για να δώσει ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της δωροδοκίας. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα αναφορικά με την υπόθεση Novartis συνεχίζεται για άλλα πέντε πολιτικά πρόσωπα: τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Θυελλώδης συνεδρίαση

Την ίδια ώρα, κατά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής ήρθη και η ασυλία του Μάριου Σαλμά με 209 ψήφους υπέρ. Κατά της άρσης ψήφισαν οι ΑΝ.ΕΛ., συμπεριλαμβανομένου του Πάνου Καμμένου. Η υπόθεση αφορά τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις που ο πρώην υφυπουργός φέρεται ότι έκανε σε διαγνωστικό κέντρο συγγενικών προσώπων του. Ο κ. Σαλμάς αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, μιλώντας για «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη “να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή”…». Με συντριπτική πλειοψηφία ήρθη και η ασυλία του Αριστείδη Φωκά, πρώην Κεντρώου και νυν συνοδοιπόρου του Πάνου Καμμένου, λόγω δικαστικής διαμάχης με κατασκευαστική εταιρία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...