Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο θεατρικό σανίδι;

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πρόσφατα έκανε ένα γκεστ στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» υποδυόμενος την Πυθία. Ο παρουσιαστής μίλησε γι’αυτό ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον δούμε στο θεατρικό σανίδι.

«Μπαμπά, σ’ αγαπώ»: Ρεκόρ σεζόν με τηλεθέαση 21,7% στο δυναμικό κοινό

Η σειρά εξερευνά με χιούμορ και συναίσθημα την πατρότητα της νέας εποχής, τις δυσκολίες, τα λάθη και την αναπάντεχη φιλία που αναπτύσσουν μεταξύ τους

Δύο Μπραντ Πιτ στην Ύδρα

Η Υδρα ζει στιγμές… Χόλιγουντ και η «Espresso» θυμάται...

Zητείται «νέα Πάμελα» για τον νέο κύκλο του «Baywatch»

Από κάθε υποψήφια και κάθε υποψήφιο ζητήθηκε να παίξουν σε μια σκηνή, την οποία έγραψε ο σεναριογράφος Ματ Νιξ, και δεν περιελάμβανε το τρέξιμο σε αργή κίνηση

Τα συμπτώματα της εποχικής κατάθλιψης

Η χώρα μας είναι από τους ευλογημένους εκείνους τόπους, όπου ο ήλιος λάμπει σχεδόν όλο τον χρόνο. Το γεγονός αυτό μπορεί να μειώνει, αλλά δεν εξαφανίζει εντελώς τον κίνδυνο ορισμένοι άνθρωποι να υποφέρουν από εποχική κατάθλιψη.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι, κυρίως όμως οι γυναίκες, βιώνουν αλλαγές στη διάθεσή τους ανάλογα με την εποχή. Αρκετοί είναι εκείνοι που κατά τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες βιώνουν τη λεγόμενη εποχική κατάθλιψη «Seasonal Affective Disorder (SAD)», καθώς η έκθεση στον ήλιο μειώνεται.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, όταν το φως μειώνεται, ορισμένες ορμόνες και νευροδιαβιβαστές -όπως η σεροτονίνη, που ευθύνεται για την καλή μας διάθεση- επηρεάζονται. Επιπλέον, μειώνεται η βιταμίνη D3, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η απορρύθμισή της μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, σακχαρώδη διαβήτη, διάφορους τύπους καρκίνου, αυτοάνοσα νοσήματα και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Μελατονίνη

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μεταβολή στη διάθεσή μας μπορεί να οφείλεται και στη μείωση των επιπέδων μελατονίνης του οργανισμού. Η μελατονίνη παράγεται όταν το φως μειώνεται, με αποτέλεσμα να νιώθουμε περισσότερη νύστα.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, η εποχική κατάθλιψη μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα όπως κακή διάθεση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αίσθημα αδυναμίας, υπνηλία και πεσμένη λίμπιντο. Σε ορισμένους ανθρώπους εμφανίζεται δυσκολία λήψης αποφάσεων, αίσθημα άγχους, ακόμα και αίσθημα απόγνωσης. Άλλοι, πάλι, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για φαγητό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενίσχυση της βιταμίνης D είναι απαραίτητη. Αυτό επιτυγχάνεται με την έκθεση στον ήλιο και με γυμναστική. Επίσης, η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D3 θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή λύση, πάντα φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Αν, παρ’ όλα αυτά, τα συμπτώματα κατάθλιψης δεν βελτιώνονται και το άτομο εξακολουθεί να βιώνει αρνητικά συναισθήματα, τότε κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...