Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ηλιακό θερμοσίφωνα που σας ταιριάζει!

Αυτό που κάνει έναν ηλιακό θερμοσίφωνα να ξεχωρίζει, δεν είναι όπως πολλοί λανθασμένα νομίζουμε ο αριθμός ή το μέγεθος των συλλεκτών, αλλά η επιλογή του σωστού τύπου και μεγέθους συλλέκτη.

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας με πολύ μεγάλη συλλεκτική επιφάνεια, θα λειτουργήσει καλά τον χειμώνα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα υπερθέρμανσης το καλοκαίρι λόγω της πλεονάζουσας ενέργειας που θα απορροφάται από τους συλλέκτες.

Ακόμη και ο πιο ισορροπημένος όμως ηλιακός, θα ανεβάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες όταν δεν υπάρχει κατανάλωση νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν λείψουμε για μεγάλο  χρονικό περιθώριο από το σπίτι για τις καλοκαιρινές  διακοπές.

Τις ημέρες αυτές, ο ηλιακός θερμοσίφωνας εξακολουθεί να συλλέγει ηλιακή ενέργεια, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη κατανάλωση, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται στον ηλιακό πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Η υψηλή θερμοκρασία η οποία μπορεί να ξεπεράσει και τους 100oC ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα του ηλιακού έχει μια σειρά από πολύ αρνητικές συνέπειες, όπως:

Εκτόνωση του νερού του κλειστού κυκλώματος από την βαλβίδα ασφαλείας του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Η μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας έχει σαν συνέπεια την αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του μπόιλερ του ηλιακού.  Όταν η πίεση στο δοχείο ξεπεράσει την ονομαστική πίεση της βαλβίδας ασφαλείας, η βαλβίδα ασφαλείας ανοίγει για να εκτονώσει την πίεση, αφαιρώντας νερό από το κλειστό κύκλωμα (δάκρυσμα).  Όταν η θερμοκρασία επανέλθει σε επιτρεπτά επίπεδα, η απόδοση του ηλιακού μας μειώνεται, διότι το νερό στο κλειστό κύκλωμα δεν κλείνει πλέον “κύκλωμα” και δεν κυκλοφορεί σωστά για να μεταφέρει την θερμότητα από τον συλλέκτη στο μπόιλερ.

Η αδυναμία μεταφοράς ενέργειας από τον συλλέκτη έχει με τη σειρά της σαν αποτέλεσμα την θερμική καταπόνηση του συλλέκτη και την μείωση της ζωής του.

Κίνδυνος ρηγμάτωσης της υάλωσης του ηλιακού.

Ο παραπάνω συνδυασμός υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας, εκτός από τις συνέπειες που αναφέρθηκαν παραπάνω, καταπονεί και τον σμάλτο του μπόιλερ σε βαθμό τέτοιο που η υάλωση μπορεί να εμφανίσει ρηγματώσεις, πράγμα που έχει σαν συνέπεια την δραματική μείωση της ζωής του ηλιακού μας θερμοσίφωνα.

Καταστροφή των βαλβίδων ασφαλείας.

Η συνεχής λειτουργία των βαλβίδων ασφαλείας, έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία  αλάτων στην έδρα της βαλβίδας, πράγμα που οδηγεί στην γρήγορη  καταστροφή των βαλβίδων και την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης του ηλιακού μας.

Μείωση της ζωής του ανοδίου προστασίας.

Η έντονη επικάθιση αλάτων αυξάνει τον ρυθμό κατανάλωσης του ανοδίου, με συνέπεια την μείωση της ζωής του.

Αύξηση του κόστους συντήρησης.

Είναι φανερό ότι όλες οι παραπάνω συνέπειες της υπερθέρμανσης αυξάνουν το κόστος συντήρησης του ηλιακού μας θερμοσίφωνα.

Εκτός από την πρώιμη φθορά του ηλιακού μας θερμοσίφωνα, η υψηλή πίεση στο εσωτερικό του μπόιλερ καταπονεί ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού μας (σωληνώσεις, βάνες, σπιράλ, μπαταρίες κ.λ.π.).

Προστασία του ηλιακού μας θερμοσίφωνα.

Για να προστατεύσουμε λοιπόν τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα από τις παραπάνω δυσμενείς συνέπειες, είναι σημαντικό να σκεπάζουμε τον ηλιακό συλλέκτη όταν φεύγουμε από το σπίτι μας το καλοκαίρι για πολλές ημέρες.

Η σωστή κάλυψη γίνεται με ειδικά ανακλαστικά καλύμματα συλλεκτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακλούν το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ενέργειας, πρέπει να εφαρμόζουν με ασφάλεια στον συλλέκτη χωρίς να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τυχόν δυνατούς ανέμους και να μπορούν να αποθηκεύονται εύκολα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Ακόμη και στους υψηλής ποιότητας ηλιακούς θερμοσίφωνες, είναι αναπόφευκτη η αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του μπόιλερ όταν λείπουμε για μεγάλο διάστημα  από το σπίτι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η υψηλή θερμοκρασία  που καταπονεί έναν ηλιακό θερμοσίφωνα συνεχόμενα , μπορεί να έχει ως  συνέπεια  ακόμα και την διακοπή της λειτουργίας του.

Μπορούμε να προστατεύσουμε τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα,καλύπτοντας τους ηλιακούς συλλέκτες τους καλοκαιρινούς μήνες  για το διάστημα που  λείπουμε από το σπίτι. Η κάλυψη των συλλεκτών μπορεί να γίνει με ειδικό κάλυμμα ηλιακού συλλέκτη τα οποία δεν κοστίζουν πολλά χρήματα και προστατεύουν τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα με ασφάλεια.

Για περισσότερες πληροφορίες Επισκεφτείτε το site της ESOLAR στο https://www.esolarshop.net/ ή καλέστε στο 2109601013 και σίγουρα κάποιος  από το ειδικά εξειδικευμένο στο αντικείμενο του ηλιακού προσωπικό της θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον καταλληλότερο για τις ανάγκες σας ηλιακό θερμοσίφωνα.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....