Ο Αυγενάκης με τροπολογία παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο και μεταθέτει τις εκλογές στην ΕΠΟ

Δίχως τον Λευτέρη Αυγενάκη λογάριαζε για εκλογές στις 9 Οκτωβρίου η ΕΠΟ… Αλλωστε, κατατέθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία μετατίθενται οι εκλογές όλων των ομοσπονδιών στο τελευταίο δίμηνο του έτους, κάτι που συνιστά πολιτική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο!

Λόγω της αναβολής διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας αυτό το διάστημα, οι αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών θα διεξαχθούν εντός του τελευταίου διμήνου του 2020, κατ’ εξαίρεση τόσο της ρυθμίσεως της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν.2725/1999 (Α’ 121), που ορίζει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των διοικητικών συμβουλίων των ομοσπονδιών διεξάγονται στο τελευταίο τετράμηνο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και των ρυθμίσεων του εκάστοτε καταστατικού της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας.

Επίσης, παρατείνονται οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες, βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31/10/2020, προκειμένου να καταστεί εφικτή η διενέργεια των αρχαιρεσιών κατά το τελευταίο δίμηνο του 2020» αναφέρει η ΓΓΑ για την ευθεία παρέμβαση στις εκλογές των ομοσπονδιών, που πιθανότατα να επιφέρουν κυρώσεις από τη FIFA και την UEFA. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι ο Πετρ Φούσεκ σε πρόσφατη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας υπενθύμισε τι είχε συμβεί στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλες Ομοσπονδίες αλλά και στην ΕΠΟ το 2006. Η απόφαση αυτή επηρεάζει και τις εκλογές της ΕΟΚ και πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για επερχόμενη καθαίρεση της διοίκησης Βασιλακόπουλου.

Από κει και πέρα, ρυθμίζονται το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και η διανομή του ποσού των 12.000.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυσή τους για να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας Covid-19 και η τρίμηνη παράταση της θητείας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε διαβούλευση θα τεθεί την προσεχή εβδομάδα το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να κλείνει την ομιλία του λέγοντας ότι «βήμα βήμα η κυβέρνηση προχωρά στην απαραίτητη για τη χώρα αθλητική μεταρρύθμιση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ