Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το Λούβρο της ΑΕΚ: Ανοιξε τις πύλες του ένα από τα...

Ανατριχίλα και δέος! Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί...

Ο μπασκετμπολίστας του Περιστερίου κατηγορείται ότι έδειρε τη σύντροφό του και εξαφανίστηκε

Το άδοξο τέλος του ποδοσφαιριστή Σεμέδο του Ολυμπιακού φαίνεται...

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Αρχίζει την Παρασκευή η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Κατηγορείται για τους βιασμούς τριών ανήλικων αγοριών και ενός ενήλικου άνδρα

Αρχίζει την Παρασκευή η πολυαναμενόμενη δίκη του κινήματος #ΜeΤoo στον καλλιτεχνικό χώρο, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να λογοδοτεί για τους βιασμούς τριών ανήλικων αγοριών και ενός ενήλικου άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα πρόσωπα που καταγγέλλουν τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Εθνικού Θεάτρου θα βρεθούν στο δικαστήριο προκειμένου να ξεδιπλώσουν δημόσια όσα κατήγγειλαν ότι βίωσαν στα χέρια του.lignadis fylakes

Εκτός από τα φερόμενα ως θύματα του ηθοποιού, από το βήμα του μάρτυρα αναμένεται να περάσουν και γνωστά πρόσωπα που τον στήριξαν προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες. Ανάμεσά τους, η ηθοποιός και πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα και ο τηλεοπτικός παραγωγός Διονύσης Παναγιωτάκης. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να μεταχθεί αύριο από την Τρίπολη στις Φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να δίνει καθημερινά το «παρών» στη δίκη.

σελ 9 φ2 φ3 1868 ELENI KOYRKOYLA DIONISIS PANAGIOTAKIS 1842018

Η πρώτη από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν στηρίζεται στη μαρτυρία ενός 27χρονου άνδρα, ο οποίος ζει πλέον στη Σουηδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο αιγυπτιακής καταγωγής άνδρας φέρεται ότι υπέστη σε ηλικία 16 ετών άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη.

Η δεύτερη κατηγορία για την οποία δικάζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης αφορά την περίπτωση ενός 24χρονου σήμερα επίσης αιγυπτιακής καταγωγής, που καταγγέλλει τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε στο δωμάτιο ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, όταν ήταν ανήλικος.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε το θύμα, η σχέση του με τον ηθοποιό συνεχίστηκε μετά το συμβάν, διότι δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει όσα του πρόσφερε.

Οπως αναφέρει το δικαστικό έγγραφο, ο ανήλικος «προέρχεται από ένα στερημένο οικογενειακό περιβάλλον» και ο κατηγορούμενος «από την πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόσωπό του και το όνειρό του να ασχοληθεί με το θέατρο και την τηλεόραση». Η συμπεριφορά του αυτή «εξύψωσε ηθικά τον ανήλικο, που δεν είχε καμία υποστήριξη από την οικογένειά του, και τον έκανε να εμπιστευτεί απόλυτα τον κατηγορούμενο».

LIGNADHS FULAKES DIKASTHRIO

Η τρίτη καταγγελία εις βάρος του σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προέρχεται από έναν ενήλικο, ηλικίας 46 ετών σήμερα, ο οποίος κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές πως ο σκηνοθέτης τον νάρκωσε μέσα στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο και τον βίασε κάνοντας χρήση ερωτικού βοηθήματος. Οταν το φερόμενο ως θύμα ζήτησε εξηγήσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη, εκείνος του είπε: «Ελα που δεν σου άρεσε, να σου δώσω 50-100 ευρώ να φύγεις». Τότε «ο καταγγέλλων τον χαστούκισε και ο κατηγορούμενος τον απείλησε πως αν δεν έφευγε αμέσως από το διαμέρισμα, θα καλούσε την Αστυνομία, λέγοντάς του με νόημα ότι οι αστυνομικοί θα πίστευαν τον ίδιο και όχι αυτόν, λόγω προφανώς του ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, αναγκάζοντάς τον με τον τρόπο αυτό να αποχωρήσει».LIGNADHS FULAKES DIKASTHRIO

Εξίσου αποκρουστικά είναι όσα αποδίδονται στον σκηνοθέτη και στην τέταρτη υπόθεση βιασμού ανηλίκου. Για την πράξη αυτή το βούλευμα αναφέρει για τον κατηγορούμενο ότι «σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή, την 15.03.2015, την ώρα που ο φιλοξενούμενος στο διαμέρισμά του (…) ουκρανικής καταγωγής, γεννηθείς την 02.06.1997, βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο με έναν φίλο του, εισήλθε αιφνίδια στον χώρο, όντας γυμνός από τη μέση και κάτω».LIGNADHS FULAKES DIKASTHRIO

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ακινητοποίησε τον ανήλικο και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...