Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Εντυπωσιάζει το νέο ζεϊμπέκικο του Νικηφόρου

Με ένα ζεϊμπέκικο, που σε κερδίζει από το πρώτο...

Γενέθλια για την Κατερίνα Δημητρόγλου – Πόσο χρονών γίνεται;

Η Κατερίνα Δημητρόγλου έχει τα γενέθλιά της και τρισευτυχισμένη...

Νίκος Γκέλια: «Η γυναίκα μου είναι έξι χρόνια μεγαλύτερη και φαίνεται 18...

Ο Νίκος Γκέλια σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο γάμο...

Το δείπνο του Κασσελάκη με τον Τάιλερ και τον Αργυρό και το...

«Παρασκευή πρωί στην αγκαλιά μου μπαίνεις, με φιλάς και...

Πόλεμος μέχρι τέλους για τα παιδιά του «Σερ»

❱❱ Σφάζονται για τα τραγούδια του πατέρα τους! Οι Γρηγόρης και Αννα διασταυρώνουν μέσω της «Espresso» τα ξίφη τουςΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Κόντρα δίχως τέλος για δύο από τα παιδιά του Γρηγόρη Μπιθικώτση! Η ανελέητη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον συνονόματο γιο του «Σερ» του ελληνικού πενταγράμμου, Γρηγόρη, και στην ετεροθαλή αδελφή του, Αννα, φαίνεται ότι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το… φιτίλι άναψε με το εξώδικο-τελεσίγραφο που έστειλε ο Γρηγόρης στην Αννα, ζητώντας της να παίρνει άδεια από τον ίδιο και τη μητέρα του, τη Μεταξία, για τα τραγούδια του πατέρα τους που παρουσιάζει σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, μια και τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του ο αείμνηστος καλλιτέχνης τα είχε παραχωρήσει σε εκείνους μέσω της διαθήκης του. «Εστειλα στην αδελφή μου ένα εξώδικο βάσει του οποίου πρέπει να συμμορφωθεί. Εύχομαι να συζητήσουμε με την Αννα και να βρούμε μια λύση, αλλιώς ο δρόμος της Δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Κάποια πράγματα έχουν ένα όριο» λέει στις αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Espresso» ο γιος του μεγάλου Ελληνα ερμηνευτή. «Εκείνος ξεκίνησε τον πόλεμο, εκείνος θα αποφασίσει πού θέλει να φτάσει» απαντά η Αννα Μπιθικώτση, επίσης μέσω της εφημερίδας μας.

Οι μουσικές εκδηλώσεις

Ολα άρχισαν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο Γρηγόρης ζήτησε δημοσίως με επιστολή του από την Αννα να παίρνει άδεια για τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε από τότε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες είναι στηριγμένες στα τραγούδια του πατέρα τους. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να στείλει εκ νέου, προχθές, ανακοίνωση στα media αλλά και εξώδικο στην ίδια, ζητώντας της να συμμορφωθεί: «Διαχειρίστηκα με διακριτικότητα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ακατανόητη επιμονή της αδελφής μου να μεταχειρίζεται το όνομα και τη μνήμη του πατέρα μας με τρόπο και για σκοπούς που είναι βέβαιον ότι θα τον έβρισκαν πλήρως αντίθετο. Δυστυχώς, και παρά το ότι η ίδια πολύ καλά γνωρίζει ότι η μητέρα μου Μεταξία Μπιθικώτση και εγώ είμαστε οι αποκλειστικοί και νόμιμοι δικαιούχοι του περιουσιακού (πνευματικά και συγγενικά) και ηθικού δικαιώματος αντίστοιχα στο σύνολο του έργου του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, εκείνη εξακολουθεί, χωρίς νόμιμο δικαίωμα και χωρίς τη δική μας άδεια, να πραγματοποιεί, όπως και κατά το παρελθόν έπραττε, μουσικές εκδηλώσεις – παραστάσεις – συναυλίες με θέμα το έργο του μεγάλου δημιουργού και μάλιστα χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές που αρμόζουν σε μια τέτοια παρουσίαση, ώστε να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται το έργο αυτό» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δημόσια δήλωση που έκανε ο Γρηγόρης μέσω του δικηγόρου του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, δείχνοντάς της την πρόθεσή του να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

anna mpithikotsi

Την ίδια θέση κρατά και ο δικηγόρος του κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Στην Αννα δόθηκε και χώρος και χρόνος από τον αδελφό της. Δεν υπήρξε κάποια κίνηση καλής θελήσεως από την πλευρά της. Η επόμενη κίνηση, εφόσον δεν τηρηθούν όσα αναφέρει η διαθήκη, είναι το θέμα να μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες».

«Ο μπαμπάς μου ήταν στις περισσότερες παραστάσεις μου»

«Εκείνος ξεκίνησε τον πόλεμο, εκείνος θα αποφασίσει πού θέλει να φτάσει. Εγώ δεν ξεκίνησα απολύτως τίποτα, ούτε αμαύρωσα ποτέ τη μνήμη του πατέρα μου ούτε και έχω κάτι μαζί του» λέει σήμερα στην «Espresso» η Αννα Μπιθικώτση, φανερά δυσαρεστημένη με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της ενδοοικογενειακής κόντρας τους. Σε ερώτησή μας αν πιστεύει πως η υπόθεση θα φτάσει έως τις δικαστικές αίθουσες, η ετεροθαλής αδελφή του Γρηγόρη απαντά κοφτά: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον αδελφό μου μέχρι πού θα φτάσει. Εγώ δεν έχω καμιά πρόθεση για κάτι τέτοιο. Ο Θεός είναι πάντα με το δίκιο των ανθρώπων. Ο πατέρας μου, από εκεί που είναι, μας βλέπει και ξέρει την αλήθεια». Και συνεχίζει: «Οταν ο μπαμπάς μου ήταν εν ζωή, δεν είχε συμβεί τίποτα από όσα γίνονται τώρα. Ο μπαμπάς μου ήταν στις περισσότερες παραστάσεις που έδινα». Λίγη ώρα μετά το εξώδικο που της έστειλε ο αδελφός της, η Αννα Μπιθικώτση με δική της δημόσια δήλωση ανακοίνωσε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, φτάνοντας έτσι στα άκρα τη διαμάχη τους: «Εχοντας πλήρη επίγνωση της ιστορίας του ονόματος που κουβαλάω ως κληρονομιά -και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει-, καθώς επίσης της προσφοράς μου στα πνευματικά δρώμενα της Ελλάδας, με σκοπό να συνεχίσω να παρουσιάζω απρόσκοπτα τα πνευματικά δημιουργήματά μου, δηλώνω -όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν προς κάθε αρμόδια Αρχή και σε κάθε άλλο πρόσωπο, γνωστό ή/και άγνωστο- ότι θα υπερασπιστώ με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμα παρουσίασης της πνευματικής μου δημιουργίας σε οποιονδήποτε πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως έκανα απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, θα αποκρούω δε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού ή/και αποκλεισμού τόσο εμού όσο και του έργου μου από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η κόντρα των δύο παιδιών του «Σερ» αρχίζει πολλά χρόνια πριν, όταν μετά τον θάνατο του μεγάλου ερμηνευτή, τον Απρίλιο του 2005, ανοίγεται η διαθήκη του, προκαλώντας έκπληξη στις δύο κόρες του αείμνηστου καλλιτέχνη από τον πρώτο του γάμο, Αναστασία και Αννα. Στη διαθήκη αυτή ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης γράφει: «Τον γιο μου από τον δεύτερό μου γάμο με τη Μεταξία, Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον θεωρώ φυσικό μου διάδοχο και συνεχιστή της ιστορίας μου στα καλλιτεχνικά μου δρώμενα. Εχουμε γράψει στον γιο μου Γρηγόρη εγώ και η γυναίκα μου, Μεταξία, το σπίτι στο Χαλάνδρι. Επίσης, το εξοχικό σπίτι στον Κάλαμο στη θέση Αγκώνα και ένα χωράφι στο Μαρκόπουλο είναι γραμμένα στον γιο μου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Για τη νυν γυναίκα μου Μεταξία έχω να πω τα καλύτερα λόγια για όλη τη ζωή που περάσαμε μαζί μέχρι σήμερα, 32 χρόνια, και επιθυμία μου είναι και όταν δεν θα υπάρχω, να τη σέβονται και να την εκτιμούν όλοι όσοι με αγάπησαν.

es.2918

Στα καλλιτεχνικά μου δικαιώματα νόμιμος δικαιούχος είναι η γυναίκα μου Μεταξία Μπιθικώτση».

Η αντίδραση της Αναστασίας από τον πρώτο γάμο του καλλιτέχνη είναι άμεση. Προσβάλλει τη διαθήκη στα ελληνικά δικαστήρια. Ωστόσο, η απόφαση δικαιώνει τον Γρηγόρη.

ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Τα δύο αδέλφια δεν κατάφεραν ποτέ να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές, ακόμα και όταν ζούσε ο πατέρας τους. Αυτό επιβεβαιώνει σήμερα στην «Espresso» και ο γιος του «Σερ» Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο οποίος παραδέχεται πως έχουν να μιλήσουν με την αδελφή του πολύ πριν ο πατέρας τους φύγει από τη ζωή, στις 7 Απριλίου 2005. «Πριν φύγει ο μπαμπάς από τη ζωή έχουμε να μιλήσουμε με την αδελφή μου Αννα. Ειλικρινά δεν θυμάμαι πότε μιλήσαμε τελευταία φορά. Πάνε πολλά χρόνια πάντως» αναφέρει ο  Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο οποίος συμπληρώνει πως δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση οι σχέσεις με την αδελφή του να οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες. «Οταν έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποιον και σου στέλνει μια επιστολή -όπως έκανα πέρυσι-, αυτό που κάνεις είναι να τον πάρεις ένα τηλέφωνο να βρεις μια λύση και όλα τελειώνουν. Για μένα, το χειρότερο πράγμα είναι να φτάσουμε με την αδελφή μου στα δικαστήρια. Είναι λυπηρό για μένα, όμως δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω».

grigoris mpithikotsis 1

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο για γνωστή πρωταγωνίστρια; Κανείς δεν θα περίμενε αυτόν τον χωρισμό

Η πρωταγωνίστρια και θεατρικός συγγραφέας ακούγεται πως βρίσκονται μια ανάσα πριν το διαζύγιο αλλά ακόμα δε διαψεύσθηκε ή επιβεβαιώθηκε κάτι.

Έλληνας ηθοποιός πόζαρε μερικά χρόνια πριν φορώντας μπλούζα με τη «Μάγια τη μέλισσα»

Ο μικρούλης της φωτογραφίας είναι γνωστός ηθοποιός της χώρας...

Την αγαπήσαμε ως ξανθιά αλλά υπήρξε μια κούκλα και καστανή!

Εντελώς αγνώριστη η όμορφη κοπέλα της φωτογραφίας καθώς δε θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή της εικόνα.

Το ξανθό κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι σήμερα ταλαντούχα ηθοποιός

Πόζαρε στον φωτογραφικό φακό των γονιών της μερικά χρόνια πριν η μικρούλα της φωτογραφίας.

Η αντίδραση του 45χρονου παλαιοχριστιανού όταν ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε περί αιμομιξίας

Ο Γιώργος Λιάγκας φιλοξένησε στο πλατό της εκπομπής «Το...

Αλέξανδρος Μαρτίδης: Ο «αστυνόμος Κουράκος» έκανε έξοδο με τον παππού του

Ο Αλέξανδρος Μαρτίδης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το...

Μάρθα Βούρτση: Σπάνια δημόσια εμφάνιση για τη σπουδαία ηθοποιό στα 87 της

Η Μάρθα Βούρτση υπήρξε από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς...