Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Βαριά «καμπάνα» στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα… κερασμένα νοσήλια

❱❱ «Καμπάνα» 7ετούς κάθειρξης με αναστολή έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη….…(φωτό) για τα… κερασμένα νοσήλια ύψους εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ότι χάριζε απλόχερα σε επώνυμους αλλά… τζαμπατζήδες ασθενείς την περίοδο 2007-2010.

Η αυλαία της δίκης που άρχισε στις 18 Ιανουαρίου έπεσε χθες με την καταδίκη του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση χωρίς να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος «δεν προστάτευσε την περιουσία του ιδρύματος, προκαλώντας ζημία ύψους περίπου 2.200.000 ευρώ». Κατά το κατηγορητήριο, την περίοδο που βρισκόταν στο «τιμόνι» του νοσοκομείου εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε επωνύμους χωρίς οικονομικά προβλήματα σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Στη λίστα

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 499/2018 βούλευμα που έστειλε τον Ανδρέα Μαρτίνη στο εδώλιο, το συνολικό ποσό των κερασμένων νοσηλίων ανέρχεται σε 2.650.662 ευρώ, από τα οποία το «Ερρίκος Ντινάν» εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ. Στη λίστα των… ευεργετημένων περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα του πολιτικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού στερεώματος, που νοσηλεύτηκαν χωρίς να πληρώσουν μία. Κι αυτό γιατί, εκτός από τη γενναία έκπτωση που τους έκανε ο τότε πρόεδρος του νοσοκομείου, οι υπόλοιπες δαπάνες καλύφθηκαν από τα ασφαλιστικά τους ταμεία!
Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι μόλις τρεις εκ των επωνύμων φέρεται ότι κατέβαλαν οι ίδιοι έστω ένα μικρό ποσό για να πληρώσουν το κόστος των εξετάσεων ή της νοσηλείας τους!

Παρά την καταδίκη του, πάντως, ο 75χρονος κατηγορούμενος δεν θα οδηγηθεί στην φυλακή, τουλάχιστον μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, καθώς η έδρα χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος του Ανδρέα Μαρτίνη Θεόδωρος Μαντάς στηλίτευσε το γεγονός ότι «κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο “Ερρίκος Ντινάν” δεν κλητεύθηκε είτε στο δικαστήριο είτε από τον ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του».
«Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση» πρόσθεσε ο κ. Μαντάς.

Ντέμη Ντάβαρη

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...